Samac i Jotanović na EP u bacanjima

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samac i Jotanović na EP u bacanjima


Na Zimskom prvenstvu Evrope u bacanjima učestvovaće dvojica srpskih predstavnika, Milan Jotanović (Partizan) u kugli i i Vedran Samac (Sirmijum) u koplju. Domaćin je Sofija narednog vikenda. Obojica naših kolosa pojaviće se na borilištima u nedelju. Planirano je lepo vreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << oko 15 stepeni sa suncem.
Senior Jotanović se od šampionata Starog kontinenta u Barseloni nije uopšte takmičio. Ova momčina je već prebacivala 20 metara. Njegov trener, Dragan Perić, o izgledima u Bugarskoj kaže:
Planirali smo da ove sezone učestvuje na dvoranskom prvenstvu Evrope, ali se to izjalovilo. Nismo uspeli da se pripremimo kako treba. Od Atletskog saveza Srbije dobili smo obećanje da ćemo moći da se pripremamo od novembra prošle godine u dvorani na Vojnoj akademiji i do kraja ništa nije bilo od toga, ne znam ni sam zašto. U januaru je bio Milan na pripremama u Baru, ali se vratio na ovaj led, sneg, dosta se toga poništilo.
Kaže naš nekadašnji as i aktuelni rekorder u ovoj disciplini, da su se pre svega potrudili da rade na tehnici i da ne dozvole da zimski period propadne kada već ne može da ide na daleke hice.
Boravio je opet dve nedelje u Baru, u nedelju se vratio. Imitacijom tehnike učvrstili smo ovaj bitan segment i to je jedini njegov adut u Sofiji. Nadam se da će uspeti da prebaci 19 metara – završava Dragan Perić.
Na put će u četvrtak i Aleksandar Spajić, trener mlađeg seniora Vedrana Samca, koji je veći optimista od svog kolege:
U nedelju smo u Baru napravili simulaciju takmičenja koje nam predstoji. Bacao je Vedran u 8,30 ujutru i zabeležio daljinu od 70 metara. Očekujem da će ga takmičenje, adrenalin, podići za još koji metar, između 73 i 76 metara.
Lični rekord Vedrana Samca je 75,06 metra. Po tome je osmi od 13 rivala. Ove zime samo su trojica ostvarila neku daljinu.
Do sada su na ovom takmičenju kod mlađih seniora daljine nešto ispod 75 metara uvek bile dovoljne za bronzu. sada će sigurno biti tako jer je takmičenje veoma rano. Realno bi trebalo očekivati plasman oko 5. mesta. Međutim, ako ostvari ono što mislim da hoće i ostvari lični, trebalo bi da se bori za medalju.
Prošle sezone Asmir Kolašinac (kugla) i Tatjana Jelača (koplje) bili su vicešampioni.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.