Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021, 17:35

Sadik dao još jedan – Partizan sve bliži bonusu od pola miliona (VIDEO)

Nigerijac nastavlja da rešeta u Almeriji

Trebalo je Umaru Sadiku vremena da uhvati zalet, da se navikne na novi klub i ligu pa je u prvih osam mečeva za Almeriju dao samo jedan gol. A onda je ’kliknuo’ i počeo da rešeta mreže u dresu kluba sa juga Španije.

Sadik je danas u prvenstvenom remiju Almerije i Sabadelja (2:2) postigao još jedan gol i nastavio sjajnu formu. Dao je 10 golova na poslednjih 11 mečeva računajući i Kup kralja. Ukupno, 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << golova na 20 mečeva. I Partizan je sve bliži bonusu od 500.000 evra iza Sadikovog transfera.

Kada Nigerijac dođe do bilansa od 20 golova za Almeriju, Partizan će dobiti jedan od tri moguća bonusa. Drugih pola miliona sledi kada Sadik odigra 50 mečeva za klub za šta je takođe na dobrom putu. Onaj najveći bonus od 3.000.000 evra, Partizan dobija u slučaju Almerijinog plasmana u Primeru. A ovaj današnji rezultat baš i ne odgovara tom cilju. Almerija je razočarala remijem sa slabašnim Sabadeljom.

Očekivalo se da favorizovani domaćin danas osvoji tri boda jer je igrao protiv jedne od najslabijih ekipa u ligi. Umesto, toga samo jedan mršavi bod, pa Almerija sada kasni tri boda za Espanjolom i Majorkom koji dele prva dva mesta. A podsetimo da samo najbolja dva idu direktno u Primeru, sledeća četiri moraju u baraž.

Almerija je bolje otvorila meč od rivala danas. Držala je loptu, igralo se na polovini Sabadelja, ali nije bilo završnice. Štaviše, gosti su imali opasnije šanse u prvih pola sata. Napokon, u 37. minutu je Samu doveo Almeriju u vođstvo posle loše reakcije golmana Makaja.

Ipak, gosti su bolje otvorili drugo poluvreme i golom Rubija posle kornera stigli do izjednačenja. Almerija je opet dodala gas i do tada diskretni Sadik je zablistao. Prvo mu je poništen gol ali je u 75. naštelovao nišan. Posle duge i lepe akcije Almerija, bivši špic Partizana je pobegao iza leđa odbrani gostiju i potom hladnokrvno pogodio levom nogom.

Međutim, Almerijin golman Makaridze je u finišu meča častio Sadabelj indirektom na petercu iz kojeg je Huan Fernandez zakucao loptu u mrežu za konačnih 2:2.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.