Sadik: Hvala Partizanu na ukazanom poverenju, uzvraćam golovima

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2019, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sadik: Hvala Partizanu na ukazanom poverenju, uzvraćam golovima

Navijači Partizana još nisu videli sve od mene, mogu još mnogo bolje od ovoga, poručuje napadač crno-belih Umar Sadik (22) za Informer! Visoki Nigerijac u četvrtak uveče postigao je dva gola za tim iz Humske u pobedi na gostovanju Astani u Kazahstanu (2:1) i postao novi miljenik “grobara”.
Od 13:30 igraju Brajton – Totenhem, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.90.
Zahvaljujući njemu, Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << nakon dva odigrana kola zauzima prvo mesto u L grupi Lige Evrope i s pravom se nada da će i u prolećnom delu sezone igrati u ovom takmičenju. Beograđani imaju četiri boda, isto koliko i slavni Mančester junajted, a iza su AZ Alkmar s dva i Astana bez bodova.
Sadik je u Nur-Sultanu postigao dva gola, zbog čega je izabran u tim kola Lige Evrope. Ove sezone je u 16 utakmica stigao do brojke od osam pogodaka i tri asistencije, što je učinak kakav nije imao u dosadašnjoj karijeri. On za naš list kaže da još nije dostigao nivo željene forme.
Imam samo 22 godine i Partizan mi je ukazao šansu, strpljenje i poverenje, koje je malo ko imao ranije. Zato sam presrećan kad tim pobedi, a i kad ja dam gol, jer na taj način uzvraćam klubu za to što mi je pružio. Dosadašnjim učinkom i jesam i nisam zadovoljan. S jedne strane, neko bi rekao “vau”. Međutim, kad sam u ovakvom timu i imam ovako kvalitetnu podršku, mogao sam da budem i efikasniji. Bilo je propuštenih šansi. Znam da mogu još mnogo više, ali potrebno je vreme, rad i strpljenje – poručuje Sadik.
Nigerijac je u Partizanu na pozajmici iz Rome, a srpski klub ima mogućnost da ga na kraju sezone otkupi za 1,6 miliona evra. Međutim, pre toga, visokog napadača i ekipu čekaju veliki izazovi u Evropi i domaćoj ligi. Jedan od ciljeva je prezimiti na međunarodnoj sceni, i to je sasvim ostvarljivo, smatra Nigerijac.
U Kazahstanu smo ostvarili veliku pobedu koja nas ostavlja u trci za proleće u Evropi. Ako budemo pametno odigrali sledeće utakmice, možemo se nadati dobrim stvarima. Pred nama su još četiri teška meča, a ovo što smo dosad ostvarili dobar je temelj za nastavak takmičenja. Šef Milošević i stručni štab sa mnom rade na svakom segmentu igre. Kad je potrebno, razgovaraju s nama. Dodatno rade sa svakim za koga procene da mu je to neophodno i to rezultira ovakvim igrama i učinkom – dodaje Sadik.
Odličan u Astani bio je i levi bek Slobodan Urošević (25). Ovaj momak je letos bio skroz otpisan, a zahvaljujući činjenici da crno-beli pre odlaska na pripreme nisu bili angažovali pojačanje na ovoj poziciji, dobio je šansu. Urošević je to u potpunosti iskoristio i sada je jedan od najboljih igrača crno-belih.
On je prezadovoljan što njegova ekipa igra atraktivan i dopadljiv fudbal.
Konačno smo od prvog minuta bili agresivni. Nismo dozvolili mnogo šansi protivniku, ali se desilo da primimo gol iz jednog šuta. S druge strane, mi smo mogli da damo mnogo više od ova dva. Na kraju smo ipak veoma zadovoljni. Uopšte nismo sumnjali da ćemo pobediti, nijednog trenutka. Verovali smo, znali smo šta možemo – ističe odlični levi bek Partizana.

The post Sadik: Hvala Partizanu na ukazanom poverenju, uzvraćam golovima appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Laktaši goreli zbog Partizana (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2019

Košarkaši Partizana večeras u Laktašima protiv Igokee počinju novu sezonu u ABA ligi. I u klubu iz Republike Srpske znaju da će crno-beli imati veliku podršku na tom meču, uprkos tome što će biti gosti, na šta su upozorili u najavi duela.. Od 13:30 igraju Brajton – Totenhem, a u kladionici...

Nastavak na 011vodič.com...

SADIK ZA “NOVOSTI”: Partizanu večno hvala!

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2019

Sadik: Prethodni klubovi nisu imali strpljenja za mene, niko mi nije dao šansu kao Milošević. Ceniću čitavog života ovo što mi se ukazalo ovde MAJSTORIJE Umara Sadika obeležile su utakmicu koja je Partizanu značajno osvetlila put ka eliminacionoj fazi Lige Evrope, što...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.