Sada je sve jasnije – Partizan može samo na Špance

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 22:57

Sada je sve jasnije – Partizan može samo na Špance

Sa pobedom Makabija nad Realom dobili smo i jasniju sliku ko bi mogli da budu protivnici Partizana u Top 8 fazi Evrolige.

Sigurno su se u crno-belom taboru nadali da će gosti iz Madrida opravdati ulogu favorita i slaviti u Tel Avivu, ali do toga nije došlo.

Sa pobedom "Ponosa Izraela", Partizan je ostao bez šansi za peto mesto koje bi im donelo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << barem na papiru, lakšeg protivnika u prvoj rundi u vidu Monaka.

Kako stoje stvari, srpski predstavnik može samo na španske timove. Ukoliko Partizan pobedi Panatinaikos u poslednjem kolu (petak, 20:30h), ostaje na šestom mestu što znači duel protiv Barselone ili Reala. Sve u zavisnosti od toga da li će katalonski klub savladali Valensiju u petak (20:30h). Ukoliko do togda dođe, oni idu na drugo mesto i šalju Real na Partizan. U suprotnom je Jasikevičijusova ekipa prva prepreka crno-belima.

Ukoliko Partizan bude poražen u meču sa "zelenima" iz Atine, a Žalgiris izgubi u Minhenu protiv Bajerna, onda je Partizan sedmi i ponovo u zavisnosti od meča Valensije i Barselone dobija svog rivala. U tom slučaju Fenerbahče ide na šesto mesto zbog toga što je bio bolji u međusobnim duelima sa Partizanom (za dva poena).

Ukoliko Partizan bude poražen, a Žalgiris slavi, tim Željka Obradovića će biti šesti. Tada tri ekipe (Partizan, Fenerbahče i Žalgiris) imaju po 19 pobeda i 15 poraza, ali je srpski predstavnik onda najbolji u tom "krugu" (dve pobede protiv Litvanaca).

Dakle, kako god da okrenete, prvi rival Partizana će biti ili Real ili Barselona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.