SVUDA JE LEPO, ALI KUĆA JE KUĆA: Koji saigrač je najviše iznenadio Novicu Veličkovića?

Izvor: HotSport.rs, 29.Mar.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVUDA JE LEPO, ALI KUĆA JE KUĆA: Koji saigrač je najviše iznenadio Novicu Veličkovića?

Novica ‘ubica’ se vratio u Partizan posle više godina u inostranstvu, a navijači očekuju da on bude ključni ‘šraf’ u borbi za povratak šampionskog pehara.

– Bilo mi je bitno da se vratim. Svih ovih godina, svaki put kada sam bio u Beogradu išao sam na utakmice Partizana i stalno razmišljao o povratku – izjavio je Novica Velićković za ‘Žurnal’.
– Iskreno, nigde nema toga što je tih godina bilo u Partizanu. Odeš negde i sve je super, profesionalac >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << si, radiš svoj posao najbolje što možeš, imaš sjajne uslove… Manje-više, bilo mi je lepo gde god sam igrao, ali kuća je kuća – jedva čeka Novica povratak na parket.
Prokomentarisao je i aktuelnu sezonu crno-belih u kojoj su od borbe za opstanak došli do petog mesta u regionalnoj ligi i finala Kupa Radivoja Koraća.
Partizan je Partizan. Sada, pre sedam, deset ili 20 godina. To se ne menja. I nije potrebno upoređivati ovu sezonu sa prethodnom, niti sa nekim ranijima. Tokom ove godine rezultat nije bio na željenom nivou. Ali, taj isti Partizan je uz sve probleme koje je imao, ipak uspeo da napravi dosta solidnu sezonu. Uostalom, meni je bitno da sam se vratio, to sam tako želeo. Tu sam da pomognem i to je glavna poenta svega ovoga.
Seća se i dana u svoj prvom mandatu u Partizanu, kada je uzleteo među zvezde i ljubimce navijača Partizana.

– Sada je drugačije jer sam ovog puta jedan od najiskusnijih. Prvi put kada sam bio ovde, bio sam klinac, a tu su već bili Pera Božić, Vule Avdalović, iako je i on tada bio mlađi, bio je i Dejan Milojević…i mnogi drugi. Sada imam drugačiju odgovornost i tek sad vidim koliko sam se „šlepao“ uz starije – istakao je krilni centar.
Već mesec dana je u novom timu koji predvodi Aleksandar Džikić i u čiji se sistem, kako kaže, sve bolje uklapa. Vrlo je zadovoljan saigračima i njihovim željama za napretkom i usavršavanjem.
– Svi imaju talenta i jedino što se od njih traži je maksimalna posvećenost i rad. Oni moraju da izgaraju na svakom treningu, da bi kasnije mogli da naprave nešto u svojim karijerama, ostvare rezultat za tim. Sve ovo vreme koliko sam tu, stalno pričamo o tim stvarima. Mislim da su i oni svesni toga. Mladi su i naravno da je tu dosta stvari koje sa sobom nosi mladost. Ali, meni su dobri. Super su svi – istakao je Veličković, ali jednog igrača posebno izdvojio:
– Recimo, Božo Đumić je za mene najveće iznenađenje. Naravno, pozitivno.
 

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.