SUZAN TATON: NAPADAČI DA PLATE ZA BRISOVO UBISTVO

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUZAN TATON: NAPADAČI DA PLATE ZA BRISOVO UBISTVO

BEOGRAD - Pustite me da oplakujem brata! Suzan Taton je juče u završnoj reči na suđenju optuženima za ubistvo njenog sina Brisa pročitala dirljivo pismo koje je napisala Viržin, starija sestra pokojnog mladića. U pismu koje je nazvala „Ko je bio Bris?“ Viržin, koja nije prisustvovala suđenju,

BEOGRAD - Pustite me da oplakujem brata!

Suzan Taton je juče u završnoj reči na suđenju optuženima za ubistvo njenog sina Brisa pročitala dirljivo pismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koje je napisala Viržin, starija sestra pokojnog mladića.

U pismu koje je nazvala „Ko je bio Bris?“ Viržin, koja nije prisustvovala suđenju, opisala je sećanja na brata koji je u centru Beograda ubijen 17. septembra 2009. godine.

- Brat koga sam želela, brat s kojim sam se igrala, brat koga sam gledala kako odrasta i postaje čovek. Brat koji je voleo život i nije voleo nasilje. Brat koji je otišao na odmor i nikad se nije vratio. Brat koji je masakriran bez ijednog razloga. Brat koji više neće štititi svoju sestru. Očekujem pravdu, da brata mogu bar da oplakujem na pravi način - pročitala je Suzan Taton pismo kojim se njena ćerka obratila sudskom veću, ali i optuženima.

U sudnici, ispunjenoj do poslednjeg mesta, ona je od veća zatražila i da 14 optuženih za smrt njenog sina kazni za „vandalski čin“ jer su za njenu porodicu „svi krivi“.

- Ne možemo da prihvatimo da ga više nema. Porodica nam je uništena. Čemu se radovati posle svega? - upitala je Suzan Taton. Ona je kazala i da njen sin nije bio huligan, da je u Beograd došao kao navijač i kao turista.

- Očekujemo da sud učini sve da oni koji su učestvovali u varvarskom činu plate za život koji su uzeli. Za nas su svi oni krivi i imaju dug krvi. Tu nema nevinih - mirnim glasom rekla je Suzan Taton.

Zastupnik oštećene porodice Taton, advokat Slobodan Ružić, zatražio je i da se roditeljima Suzan i Alanu isplati odšteta od po 100.000 evra.

- Država Srbija treba da isplati 200.000 evra jer ništa nije uradila da zaštiti momke koji su napadnuti u centru Beograda - kazao je Ružić.

Alan Taton plakao

Alan Taton, otac pokojnog mladića, pažljivo je slušao završne reči tužilaštva, njihovog advokata i svoje supruge Suzan. Dok je Suzan Taton u ime porodice čitala pismo koje je prisutnima uputila starija Brisova sestra Viržin, Alan je zaplakao.

Tužilaštvo traži 40 godina

Tužilaštvo je zatražilo da optuženi, koji se terete „teško ubistvo“, za koje je zaprećeno 40 godina zatvora, budu kažnjeni po zakonu.

- Kazna treba da bude takva da pokaže da se nasilje neće tolerisati. Ovaj tragični događaj naneo nam je veliku sramotu - kazala je Gordana Janićijević, zamenik višeg tužioca.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.