STIGAO POZIV KOJI SE NE ODBIJA: Partizanov košarkaš oblači crveni dres

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 13:31

STIGAO POZIV KOJI SE NE ODBIJA: Partizanov košarkaš oblači crveni dres

Nedavni meč protiv Igokee bio mu je najbolji u sezoni.

Mateuš Ponitka, bek Partizana, našao se na spisku poljske reprezentacije za prvi prozor kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci.

Evroliga i FIBA su ove godine najzad uspeli da usklade dva kalendara i više nema prepreka igranju igrača iz timova koji nastupaju u Evroligi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za svoje nacionalne selekcije.

Ponitka će biti jedini evroligaški košarkaš u sastavu selektora Igora Miličića.

Ovu reprezentaciju na početku kvalifikacija očekuju dueli sa Litvanijom u Viljnusu (22. februar) i Makedonijom na domaćem terenu u Sosnovecu (26. februar).

Mateuš Ponitka je na poslednjem prvenstvu Starog kontintenta bio jedan od istaknutih košarkaša, ako ne i najistaknutiji u njihovom crvenom dresu, a poljska reprezentacija definitivno najprijatnije iznenađenje.

Podsetimo, on se nije našao na spisku Partizanovog trenera Željka Obradovića za nastup na Kupu Radivoja Koraća, iako je zabeležio meč sezone protiv Igokee u Laktašima. Kup počinje u Nišu u sredu, pošto je jedan od trojice stranaca koji su višak usled pravila o broju stranaca.

Preostala dvojica su Džejlin Smit i Bruno Kaboklo.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Košarka,   Litvanija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NAJBOLJI NAČIN DA POVRATIŠ SAMOPUZDANJE JE NACIONALNI DRES: Furija jača za Rubija!

Izvor: HotSport.rs, 14.Feb.2024, 00:46

Španija će na početku kvalifikacija, 22. februara Košarkaš Riki Rubio ponovo se našao na spisku reprezentacije Španije za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine iako nije odigrao nijedan takmičarski meč više od osam meseci. Rubio (33) je u avgustu objavio da će pauzirati...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.