STANOJEVIĆ: SAMO NEK JE DERBI!

Izvor: Kurir, 14.Mar.2011, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STANOJEVIĆ: SAMO NEK JE DERBI!

Derbi je derbi, pa i u Kupu. Polufinalni meč Lav kupa Srbije, koji je na programu u sredu, za fudbalere Partizana ima težinu jedino zbog toga što se sastaju s ljutim rivalom Crvenom zvezdom.

Derbi je derbi, pa i u Kupu.

Polufinalni meč Lav kupa Srbije, koji je na programu u sredu, za fudbalere Partizana ima težinu jedino zbog toga što se sastaju s ljutim rivalom Crvenom zvezdom. Da je drugačije, tom takmičenju ne bi poklanjali mnogo pažnje. Tako tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << trener aktuelnog šampiona Aleksandar Stanojević.

- Kup je za mene sekundarno takmičenje, ali kako se su polufinalu sastajemo sa Crvenom zvezdom, ono postaje veoma važno. U suprotnom, bitnija utakmica bila bi ona protiv Rada na Banjici sledećeg vikenda jer je osvajanje titule za nas apsolutni prioritet. Potpuno sam upoznat sa svim kvalitetima protivnika, baš kao što mislim da i moj kolega Prosinečki zna sve o nama. Poremetila nas je povreda Vukića, ali je izvesno da ćemo igrati sa dva napadača - kaže Stanojević.

Da u derbi uđu u pobedničkom raspoloženju pobrinuo se Milan Smiljanić, koji je u susretu protiv OFK Beograda postigao pobedonosni pogodak u 90. minutu.

- Titula nam je prioritet, ali daćemo sve od sebe da vratimo duplu krunu u Humsku, a ukoliko eliminišemo komšije, imamo otvoren put ka trofeju. To su najslađe pobede i utakmice koje najviše volimo da igramo. Ne razmišljamo o kalkulacijama, već očekujem da Crvenu zvezdu napadnemo od prvog minuta - kaže Smiljanić.

Svake godine pred meč u Kupu Partizan i Crvena zvezda tradicionalno organizuju zajedničku konferenciju za medije. Tako će biti i danas.

Vešović: Strpljivo protiv Partizana

Meč u Jagodini pokazao je da igra Crvene zvezde polako dobija fizionomiju koju zahteva trener Robert Prosinečki, a po rečima Marka Vešovića, tendencija napretka trebalo bi da se vidi i u meču protiv Partizana u sredu u Humskoj.

- Polako hvatamo pas igru koju trener Robert Prosinečki zahteva od nas i nadam se da ćemo tako strpljivo igrati i protiv Partizana u polufinalu Lav kupa. U ovoj fazi takmičenja igraju se dve utakmice, pa se nećemo zaletati, već ćemo čekati svoju šansu, budući da se revanš meč svakako igra našem stadionu - kaže Vešović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.