ŠTA KAŽE STRUKA? Iz Partizana grme na suđenje, EVO šta je rekao ekspert o spornim situacijama (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 15:53

ŠTA KAŽE STRUKA? Iz Partizana grme na suđenje, EVO šta je rekao ekspert o spornim situacijama (VIDEO)

Zanimljivo viđenje.

Bivši arbitar, a sada ekspert za fudbalsko suđenje Radivoje Raka Đurović u razgovoru za Telegraf prokomentarisao je sporne situacije sa meča prvog kola Mozzart bet Superlige između TSC-a i Partizana.

Meč je završen nerešenim rezultatom 3:3, a za razliku od čelnika i navijača Partizana, Đurović ima drugačije mišljenje o odlukama glavnog sudije Milana Mitića.

Počeo je sa duelom Nemanje Nikolića i Nemanje Stojića, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prilikom čega je igrač TSC-a laktom udario u grudi centarfora crno-belih.

Prekršaj za žuti. Čisto ometanje protivnika i čist faul, ali nije za crveni karton. Bilo je izvan 16 metara, postoji kontakt, ali Nikolić nije bio u gol šansi - započeo je Đurović.

Ističe i da je prvi jedanaesterac za TSC opravdano dosuđen i pored činjenice da je vreme isteklo, a sudija već označio kraj poluvremena.

Sudija kad nije siguran u svoju odluku pusti da se igra nastavi pa dobije instrukcije iz VAR sobe. To je suština VAR-a, da se pogrešne odluke isprave. Penal je opravdano dosuđen jer je igrač TSC-a ranije sklonio loptu i dobio je udarac u predelu zadnje lože, prekršaj je bio iz kategorije "lagani". Povreda fudbalskih pravila nije bilo, jer je sudija svirao kraj poluvremena nakon završene akcije, a onda pogledao spornu situaciju - nastavlja srpski arbitar.

Ipak, priznao je Đurović da je gol koji je postigao Ilić nepravedno poništen zbog ofsajda.

Najsloženija situacija, ali nema ofsajda i gol nije trebalo da se poništi. Strelac gola Mihajlo Ilić se nalazi u ofsajdu u začetku akcije ali to se ne svira, kasnije ni strelac gola, a ni Marković koji je asistirao nisu bili u nedozvoljenoj poziciji. Bilo bi dobro da se i sudije meča izjasne zbog ove situacije. Sa druge strane, Šćekić nije uticao na igru. Ukoliko je uticao na protivnika koji je u nameri da dođe do lopte morao da ga zaobiđe, onda se svira nedozvoljena pozicija. Na snimku ne vidim da je gol trebalo da bude poništen - objasnio je bivši sudija.

Mateuš Saldanja je nedugo po ulasku u igru izborio penal, a Đurović smatra da ga nije bilo.

- Nije bilo penala za crno-bele jer je golman TSC-a stigao do lopte pre napadača Partizan, vidi se i po putanji. Dakle, prvo je zakačio loptu. Po meni nije bilo penala - rekao je o pomenutoj situaciji Đurović.

Zanimljivo, Đurović smatra da je drugi penal za TSC koji se odvio van 16 metara, ipak bio unutra.

Pantić neodogovrna igra, povlači Cvetkovića na liniji šesnaesterca, koja je sastavni deo kaznenog prostora. Igraču koji napada sudija treba da da više prednsoti. Primera radi, ako igrača koji je u napadu, protivnički igrač vuče od 18 metara, a on padne u šesnaestercu - sudija je u obavezi da dosudi najstrožu kaznu. Sa druge strane, na snimku se vidi da ga Pantić povlači, a linija je sastavni deo kaznenog prostora - nastavlja arbitar.

Za kraj se dotakao i trećeg gola TSC-a koji je došao posle predviđenih pet minuta sudijske nadoknade.

Sudija nakon što pokaže koliko će se igrati u zaustavnom vremenu, svaki kontakt nakon toga produžava bez konsultovanja sa bilo kim. Pre kornera desila se situacija u kojoj je Kalulu dobio drugi žuti karton, što je automatski produžilo utakmicu za bar još koji minut - završio je sudija.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.