SRBIN PODIGAO TROFEJ ALI ZASMETAO VEČITIMA: Evo kako je finale Lige Evrope uticalo na Zvezdu i Partizan

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022, 14:46

SRBIN PODIGAO TROFEJ ALI ZASMETAO VEČITIMA: Evo kako je finale Lige Evrope uticalo na Zvezdu i Partizan

Sad je nešto teže.

Fudbaleri Ajntrahta savladali su posle jedanaesteraca 1:1 (5:4) u finalu Lige Evrope ekipu Glazgov Rendžersa i tako postali šampioni tog takmičenja, a upravo zbog toga, srpskom vicešampionu (Crvena zvezda ili Partizan) biće otežane evropske kvalifikacije.

Ekipa koja izgubi u borbi za šampionsku titulu u Superligi, krenuće kvalifikacije u Ligi Evrope od treće runde i imaće dve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prepreke.

Da je škotski tim osvojio Ligu Evrope, drugoplasirani tim srpskog prvenstva počeo bi kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone tek od plej-of runde, odnosno imao bi zagarantovano mesto u grupnoj fazi Konfernecijske lige, ukoliko u tom dvomeču baraža izgubi. Ovako, krenuće jedan stepenik ranije.

Do trofeja Lige Evope stigao je Ajntraht iz Frankfurta, za koji igra naš Filip Kostić, koji kroz domaće prvenstvo nije obezbedio učešće u Evropi naredne sezone, te su napravljena pomeranja u evropskim kvalifikacijama narednog leta.

Srpski vicešampion moraće da krene od trećeg kola kvalifikacija i da preskoči dve prepreke kako bi se našao u grupnoj fazi Lige Evrope.

O tome ko će biti predstavnik Srbije u ovom takmičenju odlučiće poslednje kolo Superlige. Nakon promena koje su napravljene juče, ti mečevi će se igrati u nedelju. Crvena zvezda će na svom terenu igrati protiv Voždovca i dovoljan joj je bod za titulu, dok će Partizan ugostiti Radnički iz Niša i nadati se porazu večitog rivala.

Podsećamo, isti rivali će igrati finale Kupa Srbije za sezonu 2021/22, a tek treba da saznamo ko će biti domaćin tog meča.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.