Izvor: Luftika.rs, 12.Feb.2024, 15:05

ŠOK: Najvećem srpskom talentu ugrožena karijera, preko noći izgubio 30 odsto mišića

Jedan od najtalentovanijih svetskih, ne samo srpskih rukometaša, nalazi se u veoma teškoj situaciji. Stefan Dodić (20) se vratio letos u Srbiju i obukao dres Vojvodine gde je trebalo da svoju karijeru podigne na viši nivo, međutim ponovo su povrede napravile problem i sada je čak i njegova karijera ugrožena.
U porazu od Vojvodine od Partizana na “Banjici” (30:25), Stefan Dodić je morao na tribine zbog neobičnog problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << o kome za sada postoje samo spekulacije.
Prvo ga je mesecima mučilo koleno, a sada je potpuno druga stvar u pitanju o čemu je posle meča govorio njegov trener Boris Rojević i malo je reći da je zvučao zabrinuto:
– Ne znam šta će biti s njim i njegovom karijerom – kazao je maksimalno ozbiljno šef stručnog štaba Novosađana.
– Dodić je ustao jutros i izgubio deo mišića. Niko ne zna zašto, zbog čega. Izgubio je 30 odsto mišića. Zaista sam šokiran i ceo dan sam nervozan i jako tužan. Mislim da je to dete trebalo da bude neko ko će da nosi našu reprezentaciju i Vojvodinu u narednim sezonama. Bio je moja velika želja i prethodnih godina. Bio sam u šoku kada me je nazvao kondicioni trener i saopštio mi to. Znam da ćemo svi u klubu da učinimo sve, da ćemo da obiđemo sve doktore, celu Evropu, da vidimo šta je prava dijagnoza. Verovatno da nije bila prava dosad. Dobio je zeleno svetlo da igra i… – kazao je za Sportski žurnal Rojević koji se kao i svi u srpskom rukometu nadaju da će Dodić uspeti da se vrati na “staro”.
Stefan Dodić iz Vranja je jedan od najtalentovanijih srednjih bekova sveta koji je još 2021. godine debitovao za prvi tim Metalurga iz Skoplja, bio je i u Aerodromu, Ohridu, Vardaru, Vive Kjelceu, Zagrebu i Celju, a najmlađi je strelac u istoriji Lige šampiona.
Sa juniorskom reprezentacijom Srbije ima zlato iz 2022. godine u Portugaliji, gde je bio i MVP.
Možemo samo da se nadamo da će sve biti u redu sa njim i da će se što pre vratiti na teren i pokazati da postoji razlog zašto o njemu svetski treneri govore samo u superlativima.
Top 5 najboljih sportista svih vremena

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.