SL - Šampion ukrotio Pantere

Izvor: Sportske.net, 06.Maj.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL - Šampion ukrotio "Pantere"

Oslabljeni neigranjem Saše Pavlovića košarkaši Partizana NIS upisali su treći trijumf u domaćem šampionatu pošto su u Železniku savladali ekipu FMP-a.

U trećoj utakmici trećeg kola Košarkaške Superlige Srbije šampion Srbije je kao gost savladao FMP iz Železnika rezultatom 61:56 (20:13, 15:19, 17:13, 9:11) i tako stigao do svog trećeg trijumfa na startu takmičenja.

Branilac titule bio je oslabljen neigranjem Saše Pavlovića koji još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << oseća posledice potresa mozga koji je doživeo u polufinalnoj seriji plej-ofa regionalnog šampionata.

U takvoj konstelaciji stvari crno-beli nisu bili u poziciji da potcene protivnika koji je i večeras dokazao da ima kvalitet da se nosi sa najboljim klubovima u zemlji.

Partizan je bolje otvorio utakmicu i do odlaska na prvu pauzu stekao prednost od 7 poena ali je FMP imao odgovor na igru crno-belih u nastavku utakmice.

Izabranici Milana Gurovića lagano su hvatali priključak da bi u drugom minutu treće deonice stigli do potpunog egala i izjednačili na 35:35.

To je bio znak da "Parni Valjak" ubaci u viši stepen prenosa a serija 7:0 omogućila je crno-belima da se ponovo odlepe posle čega domaćin nije bio kadar da se ponovo vrati u igru.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničke ekipe bio je Nikola Milutinov sa 16 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok su dvocifren poenterski učinak upisali još Milan Mačvan (14 pts, 8 sk, 2 as) i Dragan Milosavljević (11 pts, 3 sk, 5 as).

Na drugoj strani dominirao je Filip Čović sa 11 poena i 3 asistencije, ali plejmejker FMP-a nije imao adekvatnu podršku svojih saigrača.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.