SC Voždovac podneo tužbu za iseljenje protiv VK Partizan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2018, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SC "Voždovac" podneo tužbu za iseljenje protiv VK Partizan

Ustanova sportski centar "Voždovac" podnela je danas tužbu protiv vaterpolo kluba Partizan za iseljenje iz sportskog centra na Banjici.

"Nakon odbijanja rukovodstva Vaterpolo kluba Partizan da postupi po rešenju gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda i preda prostorije sportskog centra na Banjici, Ustanova sportski centar "Voždovac" bila je prinuđena da podnese tužbu za iseljenje Partizana iz sportskog centra na Banjici. Tužba za iseljenje, na osnovu rešenja gradonačelnika Beograda podneta je Drugom osnovnom sudu u Beogradu", navodi se u saopštenju Opštine Voždovac.

Kako se ističe, rukovodstvo Vaterpolo kluba Partizan ne želi dogovor i pomoć koju im nudi opština Voždovac, već na sve načine pokušava da opstruira rad sportskog centra na Banjici, tako što isključuje struju zakupcima i ne dozvoljava sprovođenje besplatnih sportskih aktivnosti za đake, koji su deo programa Grada.

"Rukovodstvo Vaterpolo kuba Partizan naložilo je presecanje kablova za dovod struje zakupcima koji su, nakon odluke Apelacionog suda, potpisali ugovore o zakupu sa opštinom Voždovac. Kako bi zakupcima obezbedili nesmetano snabdevanje električnom energijom Ustanova Sportski centar "Voždovac" je od EDB tražila i dobila novo brojilo. Rukovodstvo VK Partizan je za postavljanje kablova koji vode do lokala tužio USC "Voždovac". Iako postupak još nije okončan, oni obmanjuju javnost da su dobili sudsku presudu", ističu iz Opštine Voždovac.

Za kraj navode da je Apelacioni sud potvrdio pravo korišćenja Opštine Voždovac nad sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac 1992. godine dat na korišćenje Vaterpolo klubu Partizan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.