Rutinska pobeda Partizana u Novom Mestu

Izvor: Blic, 28.Jan.2012, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rutinska pobeda Partizana u Novom Mestu

Košarkaši Partizana savladali su Krku u Novom Mestu sa 79:70 (23:14, 23:24, 17:19, 16:13) u utakmici 18. kola ABA lige.

Partizan je do pobede došao mirnom i sigurnom igrom od početka do kraja duela, a samo u prvih sedam minuta, Krka je bila bolji rival.

Gosti su odlično ušli u meč i posle poena Petra Božića iz igre i trojke Dejvisa Bertansa vodili su sa 5:2. Uroš Lučić preokrenuo je u 4. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na 8:5 i u tim trenucima centri crno-belih nisu bili na nivou.

Ipak, poenima Miroslava Raduljice i Raška Katića sa penala, kao i trojkom Vladimira Lučiča, crno-beli su u 8. minutu poveli sa 12:10. U finišu prve deonice, raspucao se Marko Čakarević (trojka, koš iz igre), da bi Milan Mačvan na minut pre kraja doneo crno-belima visokih 21:14, što je pred sam kraj povećao na "+9" Nemanja Jaramaz.

U drugoj četvrtini, Bertans je opravdao očekivanja stručnog štaba Partizana pošto je pogodio još jednu trojku, odlično igrao u odbrani a u napadu se kretao jako dobro. Ipak, pohvale za ovu četvrtinu idu Lučiću i Jaramazu koji su održavali razliku, da bi Zoran Dragić pred kraj poluvremena trojkom smanjio vođstvo crno-belih na 46:38.

Treća četvrtina donela je odličnu igru celog tima i čini se, prevazilaženje boljke lošeg igranja u ovom periodu.

Istina, Krka je dobila treću deonicu ali se nije naročito naigrala pored odličnih Mačvana, Milosavljevića i Katića u odbrani.

Početkom poslednje deonice, koju je obeležio mali broj poena, crno-beli koševima Lučića i Kecmana beže na "+10" i do kraja duela domaći nisu uspeli da se vrate.

Milan Mačvan postigao je 14 poena (5/8 za dva, 0/2 za tri, 4/4 sa penala, 6 skokova), a Raduljica 11 (#/6, 0/0, 5/5, 4sk).

U timu Krke, istakao se Dragić sa 17 poena, dok je Nisim dodao 14.

Povezane vesti: Vlade Jovanović: Nema opravdanja, ali ne mogu da kažem da se ekipa loše ponaša Teška pobeda Partizana u Hali Sportova, slede dueli sa Makabijem Jovanović: Krka sigurno neće doći sa belom zastavom Partizan domaćin Krki u Hali sportova
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.