Rutinska pobeda Partizana

Izvor: B92, 05.Mar.2017, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rutinska pobeda Partizana

Košarkaši Partizana savladali su Krku 94:80 na svom parketu u pretposlednjem kolu ABA lige.

Crno-beli su se ovim trijumfom popeli na drugu poziciju i nadaju se porazu Cedevite od Olimpije u Ljubljani kako bi se zadržali na tom mestu.

Krka je na 19. porazom u sezoni sve bliže ispadanju iz lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pot sa 16 poena i šest asistencija. Odličnu partiju pružio Vrabac sa 14 poena, šest skokova i osam asistencija. Ratkovica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dodao 12 poena, a jedan manje Andrić. Ekipu je posle dužeg vremena ponovo predvodio Aleksandar Džikić.

Igrali su Vanja Marinković i Miloš Koprivica, dok je Slobodan Jovanović bio u sastavu tima. Hečer je meč posmatrao sa strane. Zaigrao je i posle duže pauze Ratkovica, dok su meč propustili i Veličković, Gordon, Karahodžić.

U ekipi Krke istakao se Dimec sa 19 poena i 11 skokova, a dva poena manje zabeležio je Marko Luković.

Partizan je nešto slabije počeo pre svega u odbrani i dopustio je Krki da postigne čak 27 poena u prvoj četvrtini. Postepeno su crno-beli hvatali ritam u izjednačenoj drugoj četvrtini, da bi u nastavku potpuno preuzeli kontrolu.

Prednost srpskog tima postepeno je rasla, u jednom momentu iznosila 19 poena, pa je Partizan zabeležio važnu pobedu u borbi za plasman na drugu poziciju.

Tok meča.

Efikasan početak susreta u dvorani „Aleksandar Nikolić“, Krka je već posle pet minuta igre postigla ri trojke, precizni su bili Rebec, Cebular i Luković.

U redovima Partizana raspoložen je bio Vrabac koji je već postigao sedam poena. Usledilo je nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nijedna nije uspela da stekne osetniju prednost (14:13).

Partizan je dopustio Krki da mu u prvoj četvrtini ubacio čak 27 poena i pobegne na plus 6 (27:21), a u finišu ovog perioda igre slovenački tim predvodili su Kari, Eliot i Dimec.

Na početku druče četvrtine Partizan je ekspresno odgovorio serijom 8:0 i smanjio na minus jedan, da bi posle posle poena Dimeca Robinson postigao trojku za izjednačenje 32:32.

Partizan je uspeo da se konsoliduje u drugoj četvrtini, pre svega u odbrani, pa je nakratko imao i plus 4 (44:40). Mogli su crno-beli i do maksimalnih plus 6, ali je Luković bio neprecizan. Ekipa Aleksandra Džikića je nešto manje grešila, a Ratkovica u finišu poluvremena postiže poene za 46:44.

Partizan je dobro počeo drugo poluvreme, posle dva promašaja na obe strane. Odličan period igre za Pota, prvo je asistirao Koprivici, a potom pogodio dva puta, uz jednu kradenu loptu – 52:44. Rasla je postepeno prednost crno-belih, a prvi put su do dvocifrene razlike stigli posle trojke Andrića i novih poena Pota – 60:49.

Utihnuli su napadi Krke u trećoj četvrtini, srpski tim je to koristio da se "odlepi", a sa slobodnih bacanja Koprivica odvodi svoj tim na plus 19 - 75:55.

Slobodnim bacanjima i trojkama Partizan je počeo poslednju četvrtinu i držao bezbedno rastojanje, nije dozvolio Krki da se približi. Dosta raspoloženih igrača u redovima crno-belih, a asistencijama se istakao Vrabac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.