Rođen na Severu, ubijen kao vođa Juga: Ko je bio Sale Mutavi, strah i trepet mnogih navijača? (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Okt.2016, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođen na Severu, ubijen kao vođa Juga: Ko je bio Sale Mutavi, strah i trepet mnogih navijača? (VIDEO)

Ubijeni Aleksandar Stanković (30), daleko poznatiji pod nadimkom Sale Mutavi jedan je od "najpopularnijih" beogradskih navijača poslednjih desetak godina.

Sa zavidnim stažom u huliganskim vodama, momak sa Vračara je pre 5 godina svoj staž sa severne tribine Zvezdinog stadiona zamenio pozicijom u vrhu Juga Partizanovog stadiona.

Bio je jedan od mnogih "novih" likova koji su preuzeli vođstvo južnom tribinom u periodu njene najveće krize (posle masovnog hapšenja zbog smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Brisa Tatona, a zatim i u vreme međusobnih sukoba na Jugu, kada je izgubljen jedan mladi život, Ivana Perovića).

Foto: Telegraf

Poznat policiji i sudovima (poslovi s drogom), poznat na ulici, Sale Mutavi je bio alfa i omega "grobarske" tribine. Poslednjih godina je stekao status možda i "najmoćnijeg" navijača u Beogradu.

Sa strahopoštovanjem se izgovaralo njegovo ime na stadionu u Humskoj, a kao što je poznato bio je saslušavan posle letošnjog napada nekolicine navijača Partizana (u njegovom prisustvu) na obezbeđenje direktora kluba Miloša Vazure.

Bio je jedan zbog kojih je i nastala zastava Janjičari koja je jedno vreme krasila tribinu Partizanove tribine, naročito na Večitim derbijima sa Crvenom zvezdom.

Podsetite se i napad anavijača Partizana (na čelu sa "Mutavim") na obezbeđenje Miloša Vazure.



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rodjen na Severu ubijen kao vodja Juga Ko je bio Sale Mutavi strah i trepet mnogih navijaca (VIDEO)

Izvor: medio.rs, 13.Okt.2016

Posle prelaska sa severa na Jug, postao je jedan od "najmoćnijih" beogradskih navijača

Nastavak na medio.rs...

Ko je bio Sale Mutavi?

Izvor: Večernje novosti, 14.Okt.2016, 00:11

Ubijeni vođa navijača Partizana na južnu tribinu je došao pre pet godina, u vreme jedne od najvećih kriza "grobarskog"kopa. Pre toga je navijački staž gradio na Zvezdinom severu Ko je bio ubijeni vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković, Sale Mutavi? Jedan od navijača...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.