Robinson se probudio u Novom Mestu

Izvor: B92, 03.Dec.2016, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robinson se probudio u Novom Mestu

Košarkaši Partizana pobedili su Krku u Novom Mestu rezultatom 82:70, u duelu 12. kola ABA lige.

Tim Aleksandra Džikića je tako nastavio sa odličnim rezultatima u regionalnom takmičenju ostvarivši i devetu pobedu u sezoni.

Crno-beli su vodili u Novom Mestu praktično tokom cele utakmice, ali su ponovo imali dosta oscilacija u igri, pa su meč prelomili tek tri minuta pre kraja kada su serijom 14-2 od 60:59 stigli do 74:71.

Verovatno najbolji meč od dolaska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Partizan odigrao je Frenk Robinson koji je završio sa 15 poena, 7 skokova i 2 asistencije. 18 poena ubacio je Veličković uz 5 skokova, a birčević, Andrić i Hečer dodali su po 12. Kod domaćina, 18 poena i 10 asistencija imao je mladi Rebec, dok je Rojc postigao 14 poena.

Tok meča:

Mihajlo Andrić je bio u centru pažnje u prvih pet minuta duela u Novom Mestu. Crno-beli su imali dosta problema sa izgubljenim loptama na startu, ali ih je u igri održavao upravo Andrić koji je ubacio tri trojke bez promašaja.

Ubrzo je pomoć Andriću stigla i od Robinsona koji je takođe ubacio 9 poena u prvom kvartalu, pa je Partizan vodio sa 25:20.

Trojkom Hečera na startu druge deonice Partizan je prvi put došao do dvocifrene prednosti koju je zaržao i do poluvremena.

Krka je u nekoliko navrata pokušala da se vrati preko Karija i Rebeca, ali Partizan je igrao veoma dobro i u napadu i u odbrani. Krka je u samom finišu poluvremena ubacila četiri vezana poena, pa je Partizan posle 20 minuta imao +7 – 41:34.

Krka je u potpunosti uhvatila priključak na početku drugog poluvremena poenima Čebulara i Dimeca – 43:39 u 23. minutu.

Ipak, Džikić je na vreme pozvao tajm-aut, a Partizan je odbio nalet domaćina kao i u prvom delu poenima Andrića i Hečera. Partizan nije ipak uspevao da prelomi meč, Rebec je održavao domaćina u igri, a posle 30 minuta bilo je 57:51 posle serije Krke 6-0.

Bilo je jasno da Partizan neće lako stići do pobede već na kraju treće deonice. Krka je igrala sve bolje, a posle poena Rebeca u 35. minutu bilo je samo 60:59 za Partizan.

Usledilili su poeni Marinkovića, Veličkovića, trojka Hečera i koš Robinsona za 74:61 na tri minuta do kraja. Tu je praktično i odlučeno pitanje pobednika, pa je Partrizan do kraja lako priveo meč kraju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.