Rimac: Velika pobeda, Evrokup ih je potrošio

Izvor: Mondo, 22.Dec.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rimac: Velika pobeda, Evrokup ih je potrošio

Trener Cedevite pohvalio svoj tim posle trijumfa protiv Partizana, istakavši doprinos Eda Murića. "I ovaj roster ima kvalitet".

Uzbudljiv, napet i čak i prekidan derbi odigrali su Partizan i Cedevita, a važan trijumf ostvarili su gosti, posle više od dva sata borbe.

Šef struke crno-belih Andrea Trinkijeri naglašavao je prethodnih dana značaj ove utakmice, ponavljajući da zna koliko će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teško.

Međutim, Cedevita je odigrala čvrst meč u punom "Pioniru" i povrh trijumfa uspela i da nadoknadi razliku kojom je na početku sezone izgubila od crno-belih u Zagrebu. Zato je i bilo očekivano da trener hrvatskog šampiona Slaven Rimac veoma zadovoljan dođe na konferenciju za novinare.

"Znali smo da je Partizan u naletu. Bez obzira na njihovu pobedu u sredu (protiv Turk Telekoma), znali smo da su se potrošili, mentalno više nego energetski. Uhvatili smo ih na krivoj nozi, manje-više smo kontrolisali ono što smo se dogovarali", rekao je on posle meča.

Pohvalivši svoje igrače, on je posebno istakao ulogu Eda Murića, koji je u duelu protiv svog nekadašnjeg tima postigao verovatno odlučujuću trojku u poslednjem minutu.

"Imali smo dva-tri raspoložena igrača. Edo, koji je došao pre nekoliko dana, odigrao je dobru utakmicu u odbrani i napadu. Ekipa Cedevite je odigrala jako odgovorno, što na prethodnim utakmicama nije bilo slučaj. Danas se pokazalo da možemo da odigramo sa više odgovornosti u odbrani i napadu i time sam najviše zadovoljan".

Transfer Džejmsa Bela iz Cedevite u Budućnost iznenadio je mnoge, s obzirom na to da je američko krilo bio najbolji strelac Zagrepčana do odlaska. U međuvremenu je na njegovo mesto stigao upravo Murić, a posle turbulentnog početka sezone logično je bilo upitati Rimca i za dalje promene u njegovom timu.

"Znam (šta će biti sa rosterom) ali ne smem da kažem. U svakom slučaju, iza naših igrača je jako težak period zbog lošeg početka, potom je došla promena igrača i nije lako održati hemiju u ekipi. Svaki shvata situaciju u kojoj smo kao ekipa i bez obzira na promene u rosteru imamo određeni kvalitet u igračima koje imamo".

"Danas smo taj kvalitet pokazali, kaznili smo Partizan tamo gde smo mislili da su oni malo slabiji, ali ovo je stvarno velika pobeda za nas, jer izuzetno cenimo igrače Partizana i trenera Trinkijerija, od kojeg sam u par navrata išao da učim. Želim im sve najbolje u nastavku takmičenja", dodao je Rimac pre odlaska iz "Pionira".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.