Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 18:18

Razlozi koji vuku Partizan ka Šćepanoviću

Igračka zaostavština, poznavanje filozofije koja je vladala ove sezone kod Trinkijerija i pitanje - koji trener je odobrio dolazak Mekintajera?

Partizan završava papirologiju (čitaj: novac) oko rastanka sa Andreom Trinkijerijem. I ujedno je u potrazi za novim šefom stručnog štaba. A možda ta potraga i neće predugo da traje jer je jedna vrlo realna opcija pred nosem crno-belih, a to je Vlado Šćepanović. On je jedna od opcija i deluje trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da je najrealnija.

Trinkijeri je suštinski već bivši trener i najrealnije je da će nastaviti karijeru u Bajernu. Iako je, prema pisanju L´ekipa, i Monako opipavao puls oko Italijana posle rastanka sa trenerom Sašom Obradovićem koji je završio u Crvenoj zvezdi.

Pitanje je da li će Šćepanović otići sa Trinkijerijem i biti mu pomoćnik (najverovatnije) u Bajernu ili će ostati u Beogradu i samostalno preuzeti klub u kom je i sam igrao u dva navrata i sa kojim je osvajao trofeje. Upravo to je jedna od stvari koja Šćepanovića vuče ka klupi crno-belih.

Osvedočeni je partizanovac, ima odličnu povezanost sa navijačima Partizana i taj deo bi sigurno bio na najvišem nivou.

Druga stvar koja bi mogla logički da se poveže sa tim da će Šćepanović biti novi trener je i dolazak Kodija Milera Mekintajera u Partizan. Jer, iako je uprava ista, iako je Nikola Lončar i dalje na čelu sportskog sektora, sama logika kaže da mora da postoji trener koji će da odobri dolazak nekog igrača.

Poznato je da je Trinkijeri veliki ljubitelj Mekintajera te da je hteo i sam da ga dovede u Partizan. Ali, u momentu kada je Trinkijeri suštinski bivši trener Partizana, da li bi klub tek tako ostao pri tome i doveo igrača bez pokrića? Zato sama logika kaže da postoji verovatnoća da je Šćepanović imao udela u njegovom odabiru.

Posebno je sve to pipavo jer se radi o dolasku igrača koji igra na poziciji plejmejkera, a možda se neki drugi trener ne bi usaglasio da je Mekintajer pravo rešenje za crno-bele.

I to nas dovodi do treće, možda i najvažnije tačke. A to je činjenica da je Šćepanović bio pomoćnik Trinkijerija ove sezone (i na kraju prethodne, kao i u Bambergu), tako da Partizan pod njegovim vođstvom ne bi previše menjao kurs koji je svakako bio dobitni. Ali nije imao dobar kraj posle svega što se dogodilo.

Naravno, pitanje je u svemu tome kakvu će Partizan dati ponudu Šćepanoviću, te da li će stručnjak rodom iz Kolašina istu prihvatiti. Poznaje sve igrače, zna kako funkcionišu, tako da tu suštinski ne bi bilo perioda privikavanja. To mu svakako daje veliki plus. Tranzicija bi sa njim na čelu bila bi verovatno i najlakše odrađena. Skoro da ne bi postojala.

Svako ko je imao priliku da vidi kako Partizanova ekipa funkcioniše izbliza, kada tu nisu kamere, pa i van parketa, mogao je da vidi da igrači poštuju Šćepanovića.

Od drugih imena koji su se povezivali sa Partizanom ističu se Vladimir Androić, Vlada Jovanović, pa i Dejan Milojević koji je već ranije najavio da želi da se oproba u NBA ligi posle rastanka od Mege, mada mu je ovo velika šansa da preuzme klub čija je legenda.

Još jedno ime koje je na listi Partizana je i Zvezdan Mitrović. On je napustio Asvel, a prema pisanju L´ekipa, favorit je da preuzme klupu Monaka za koju konkuriše i bivši trener Ritasa Dainijus Adomaitis.

Naime, vrlo lako bi moglo da dođe do pravog domino-efekta: Da Jasikevičijus ode u Fener ili Barsu, Adomaitis uzme Žalgiris, a da bi tako Mitroviću ostao prazan put do klupe Monaka.

L´ekip dodaje da je zbog toga Mitrović kandidat broj jedan za Monako, te da postoji i interesovanje Partizana za crnogorskog, ali da srpski izvori kažu da je Partizanovoj klupi najbliži Šćepanović.

Odgovor na to pitanje čekaćemo narednih dana... Mada dosta toga pokazuje da bi Partizan mogao ulog da stavi baš na Šćepanovića.

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.