Ratkovica je MVP sedmog kola

Izvor: MVP.rs, 13.Maj.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratkovica je MVP sedmog kola

Košarkaš Partizana je najzaslužniji za tesnu pobedu svoga tima.

Ponovo je čitavo kolo (sedmo) Mozzart Superlige Srbije odigrano u istom danu. Iznenađenja nije bilo, ali je moglo da se desi. Mega Leks je u Sremskoj Mitrovici protiv Partizana NIS vodila i sa 16 poena razlike, ali su crno-beli preokrenuli, na kraju slavili i tako se zadržali na drugom mestu tabele.

Najbolji na meču je bio Branislav Ratkovica sa 12 poena, pet skokova, devet asistencija i osam >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << iznuđenih faulova. Njegov indeks korisnosti je iznosio 27, što je bilo najviše u sedmom kolu, pa je plejmejker vice-šampiona Srbije zato zasluženo dobio priznanje MVP-a. Odmah iza njega je bio Sava Lešić sa valorizacijom 25, a zabeležio je 11 poena i po sedam uhvaćenih lopti i dodavanja.

Ivan Jelenić (Spartak) je ponovo bio najbolji strelac runde. Ovoga puta je postigao 24 poena u porazu njegovog tima od Vršca. Iza sebe je ostavio Dragana Apića (FMP) sa 21 poenom, te Čarlsa Dženkinsa (Crvena zvezda mts) i Devina Bruksa (Dinamik) sa po 18 poena. Vilijem Hečer (Partizan NIS) je ubacio 17. Još jedan igrač subotičkog kluba je imao najbolje individualno dostignuće. Predrag Prlja (Spartak) je sa 10 skokova bio najbolji u tom segmentu. Pratili su ga Novica Veličković (Partizan NIS) sa devet, te Nikola Jeftić (Vršac) i Bojan Krstović (Vršac) sa po osam uhvaćenih lopti.

Svoje saigrače je najbolje razigravao Filip Čović (FMP) sa 11 asistencija. Za njim odmah idu Ratkovica sa devet, kao i Stefan Jović (Crvena zvezda mts), Lešić (Mega Leks) i Miloš Nikolić (Spartak) sa po sedam. Sa po četiri osvojene lopte u ovoj kategoriji su prednjačili Stefan Jović, Marko Čakarević (Dinamik) i Miloš Nikolić.

Nakon sedam odigranih kola, stanje na tabeli se skoro nije promenilo. Neporažena Crvena zvezda mts je i dalje prva, dok je iza nje njen "večiti rival", Partizan NIS, sa trijumfom manje. Treći je FMP sa skorom 5-2, a četvrto i peto mesto dele Dinamik i Mega Leks sa po tri pobede i četiri poraza. Borac ostaje na petoj poziciji (2-5), dok se jedina promena dogodila na začelju, gde je Vršac svojim prvim trijumfom na deobi pretposlednjeg i poslednjeg mesta sa Spartakom.

REZULTATI SEDMOG KOLA

FMP - Borac 83:61

Vršac - Spartak 76:72

Crvena zvezda mts - Dinamik 87:68

Mega Leks - Partizan NIS 79:84

TABELA

1. Crvena zvezda mts 7-0

2. Partizan NIS 6-1

3. FMP 5-2

4. Dinamik 3-4

5. Mega Leks 3-4

6. Borac 2-5

7. Vršac 1-6

8. Spartak 1-6

PAROVI OSMOG KOLA (15. maj)

Vršac - Partizan NIS (18č)

Mega Leks - FMP (18č)

Crvena zvezda mts - Spartak (19č)

Borac - Dinamik (21č)

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.