Ratkovica: Zvezda nas ispraznila! Mora to ozbiljnije

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2017, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratkovica: Zvezda nas ispraznila! Mora to ozbiljnije

„Mogla je razlika da bude veća, pet do sedam poena“, rekao je plej Partizana

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Soluna)

Branislav Ratkovica smatra da je njegova ekipa protiv PAOK-a u Solunu ostvarila cilj, pobedila i to bez preteranog „umiranja u lepoti“.

--->>> Marinković: Ko zna kakva bi glava bila da smo dobili sa 20 razlike

--->>> Birčević: Morali smo bolje, ja prvi!

--->>> Miljenović: Do revanša >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Partizan ima Cedevitu, kup... Mi ništa od toga


Plejmejker Partizana ističe da je crno-belima u završnici meča nedostajalo koncentracije i smirenosti.

Teška utakmica. Nije bila lepa za gledanje, ali smo uspeli da dobijemo, iako se ne računaju te pobede, nego koš razlika, a ona nije velika. Mogla je da bude veća. Primili smo trojke u poslednjem minitu. Imali smo faul da napravimo, što nismo - ne znam. Nije bila koncentracija na nivou, tako da smo mogli u Beograd sa pet do sedam razlike, a vraćamo se sa dva“, naveo je Ratkovica u razgovoru sa novinarima posle meča u Grčkoj.

Iskusni organizator igre smatra da će u revanšu u Beogradu njegova ekipa krenuti, maltene, od nule.

U revanšu nas čeka potpuno nova utakmica, mora da se ide na pobedu, da odigramo dobro, kvalitetno i pokušamo da prođemo dalje. Biće teško, PAOK je atipična ekipa, ima dva odlična igrača, centra koji zna leđima. Novica i Gordon nisu igrali, nadam se da ćemo imati neku pomoć“.

Ratkovica ne zna šta je uzrok velikih oscijalcija u igri, primetnih i u prvom meču plej-ofa FIBA Lige šampiona.

Da li je bio umor - ne znam. Mogli smo i morali bolje. Moramo da pokušamo sledeću utakmicu da pobedimo bar jedan razlike i da prođemo dalje. Teška utakmica posle Crvene zvezde gde smo se ispraznili, pa posle put, novi meč. Cele sezone je tako. Generalno, tim je navikao na umor takve vrste“.

Dve pobede u važnim utakmicama svakako su podigle samopouzdanje Partizanovom timu pred gostovanje Cedeviti, gde je ulog drugo mesto na tabeli Jadranske lige, pred početak plej-ofa.

Dosta dramatičnih mečeva igrali smo ove sezone. Bolje s pobedom ići na naredni nego s porazom. Cedevita je mentalno i vizički jaka ekipa. Na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna igrača. Igra čvrsto i brzo, moram da se kvalitetno spremimo kako bismo dobili“, upozorio je Branislav Ratkovica.

--->>> Velika pobeda Partizana! Veliko veče Vila Hečera

--->>> Hečer: Za navijače je PAOK bio kao porodično okupljanje, za nas nije... Ali nisam baš planirao 27 poena

--->>> Džikić pod jakim emocijama: Za 26 godina karijere ovo nisam doživeo!


Meč Cedevita - Partizan u 22. kolu Jadranske lige na programu je u nedelju od 19 časova.

(FOTO: Star sport, MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.