Raspucao se Partizana!

Izvor: Mondo, 25.Nov.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspucao se Partizana!

Partizan pobedio Dinamo iz Vranja i tako iskoristio remi na Čairu. Posle 17 kola crno-beli imaju "-11" za Zvezdom i "-2" za Radničkim. Najubedljivija pobeda "parnog valjka" – 6:0.

Prošle pauze u prvenstvu, nastale zbog obaveza reprezentacija, Partizanu nisu donele ništa dobro. Crno-beli su nakon poslednje izgubili čak šest bodova i omogućili Crvenoj zvezdi i Radničkom da im pobegnu na tabeli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Trenutni rezultat: Partizan - Dinamo Vranje 6:0

Trebalo je vremena "parnom valjku" da izađe iz krize posle remija sa Spartakom u Kuli (0:0), Napretkom u Humskoj (1:1) i Čukaričkim na Banovom brdu (1:1), a kada je konačno uspeo i vezao dva trijumfa, usledila je nova pauza u Superligi.

Međutim, boljeg rivala za nastavak šampionske trke Partizan nije mogao da dobije. U goste im dolazi "fenjeraš" Dinamo i sigurno jedna od najmanje kvalitetnih ekipa u elitnom domaćem takmičenju.

Sve osim pobede crno-belih bilo bi veliko iznenađenje. Vranjanci su poslednji put pobedili pre skoro dva meseca, kada su kod kuće savladali Mačvu 1:0, a pre toga upisali su samo još jedan trijumg protiv Zemuna (1:0) i remi u duelu sa Bačkom. Svih sedam bodova Dinamo je osvojio na svom terenu. U gostima imaju sve same poraze i postigli su samo jedan gol i to u katastrofi protiv Čukaričkog 6:1.

Trener Partizana Zoran Mirković konačno će na raspolaganju imati sve igrače, jer su se u međuvremenu od povreda oporavili i Goran Zakarić i Danilo Pantić.

Sudija: Nenad Minaković

PARTIZAN: Stojković - N.R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Pantić (od 70' Ivanović), Zdjelar, Kosović (od 80' Đerlek), Janković (od 58' Tošić) - Nikolić, Rikardo.

DINAMO: Đurić - Stanković (od 46' N. Stevanović), Gašić, Pavišić, Vukajlović - Onimisi (od 70' Tijago), Jokić - M. Stevanović, Nedeljković, Surka - Dimitrov (od 57' Sićović).

Foto: MN Press

SUPERLIGA, 17. kolo:

Partizan - Dinamo 6:0 (2:0)

/Pantić 37, 55, Rikardo 42, 78, Ivanović 86, Nikolić 90/

odigrano u subotu:

Spartak - OFK Bačka 3:0 (2:0)

/Ilić 31' ag, Obradović 57', Milošević 68'/

Napredak - Mačva 2:0 (1:0)

/Alivodić 29', Vukanović 83'p/

Radnik - Mladost 1:0 (1:0)

/Zlatanović 44p/

Vojvodina - Zemun 0:0

Voždovac - Proleter 0:0

Radnički – Crvena zvezda 2:2 (2:1)

/Haskić 15, Radnđelović 26 - Krstičić 6, Ben 65/

odigrano u petak:

Čukarički - Rad 2:1 (0:1)

/Ovusu 76, Kajević 89 - Lutovac 20/

TABELA: Crvena zvezda 47, Radnički Niš 38, Čukarički 35, Partizan (-1) 33, Napredak 28, Mladost 25, Proleter 24, Vojvodina 22, Radnik 18, Mačva 17, OFK Bačka 16, Voždovac 16, Rad 15, Zemun 14, Spartak 12, Dinamo (-1) 7.

Iz minuta...

KRAJ!

6:0 (90') GOOOL!

I za kraj Nemanja Nikolić. Tošić je poslao dubinsku loptu, Ivanović je prihvatio na grudi, Đurić je naleteo na njega oborio ga, ali je sudio pustio prednost, jer se Nikolić našao sam ispred praznog gola i preostalo mu je samo da ubaci loptu, što je i učinio.

5:0 (86') GOOOL!

I Đorđe Ivanović dobija priliku da postigne gol. Koristi je! Izašao je sam ispred Đurića i rutunski ga savladao.

4:0 (78') GOOOL!

Rikardo Gomeš je upisao i sedmu prvenstvenu crticu. Dugu loptu na desnoj strani Zoran Tošić je prihvatio levom nogom, prebacio je na desnu i u sredini pronašao Rikarda, kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

65' Još jedna prilika za Dinamo. Suraka je ponovo imao šansu, Stojković je bio na visini zadatka.

57' Nedeljković je tukao u okvir gola i prvi put na meču zagrejao rukavice Vladimira Stojkovića. Bilo je opasno po crno-bele.

3:0 (55') GOOOL!

Partizan je poveo 3:0, a drugi gol je postigao Pantić. Mladi fudbaler uputio je odmeren udarac po zemlji sa 17-18 metara i pogodio dalji ugao.

- Počelo je drugo poluvreme...

PRVO POLUVREME ŠANSE I GOLOVI

Izvor: MONDO/Arena sport

45+1' Greška odbrane Partizana, ali se nije snašao Nedeljković.

2:0 (42') GOOOL!

Mučio se dugo Partizan, a onda je za pet minuta, posle greške Vranjanaca, proradio i stigao do velikih 2:0. Izveli su crno-beli najlepšu akciju na utakmici. Nikolić je povukao napad, odigrao na levu stranu ka Slobodanu Uroševiću, koji iz prve, ispred golmana Đurića, pronalazi Rikarda.

1:0 (37') GOOOL!

Taman što smo pohvalili Uroša Đurića, golman Dinama je napravio veliku grešku i tako pomogao Partizanu da u 37. minutu povede. Danilo Pantić je ubacio loptu iz "slobodnjaka", ali to je loše učinio, ona je išla pravo u ruke Đuriću, koji je uspeo da je ispusti sebi kroz noge - pravo u gol.

35' VELIKA ŠANSA! Rikardo je odigrao povratnu loptu za Nikolića, koji se nalazio u sredini, mogao je da bira napadač Partizana gde će da šutira, imao je i vremena, ali je tukao po zemlji, skoro po sredini gola, tako da je pružio šansu Đuriću da poveća svoju ocenu. Za sada je vrlo dobar!

25' Konkretan pokušaj Partizana. Nemanja Nikolić je uputio centaršut, a Nebojša Kosović tukao glavom pored gola. Sve u svemu, ne mogu navijači Partizana, a ni trener Zoran Mirković da budu zadovoljni onim što su pružili crno-beli u prvom delu prvog poluvremena.

18' Posle tri uzastopna kornera za Partizan, sevnula je kontra Dinama i najbolja šansa na utakmici. Brzo su se transfrmisali gosti, krenuli u kontru sa čak petoricom igrača, ali je pokušaj Surake glavom završio tik pored stative. Dobar napad i šansa za Dinamo!

17' Marko Janković je izveo korner posle kojeg je u priliku došao Svetozar Marković, ali je Pavišić reagovao i izbio loptu u korner.

13' Rikardo je dobio duel sa Milanom Stankovićem, izbio je sam ispred golmana Đurića, ali ga je Stanković srušio na ivici kaznenog prostora, malo ispred. Faul za Partizan je dosuđen, ali ne i žuti karton za igrača Dinama. Čini se greška sudije Nenada Minakovića.

6' Prva prilika na utakmici, imao ju je Partizan. Video je Danilo Pantić otvorenu stranu i Nemanju R. Miletića kako se ubacuje na desnom krilu. Lopta je stigla do beka crno-belih u prvom trenutku, a Miletić je pokušao da prevari Uroša Đurića. Nije uspeo, golman Dinama je vrhovima prstiju sačuvao mrežu.

- Utakmica je počela. Prohladno i kišovito vreme u Beogradu...
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.