Raško Katić u Partizanu

Izvor: Politika, 09.Jul.2010, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raško Katić u Partizanu

Potpuno neočekivano, u ranim popodnevnim časovima odjeknula je vest da će centar Raško Katić potpisati za Partizan MTS.

Najpre je informaciju da Katić više nije član Hemofarma saopštio klub iz Vršca, navodeći kako je saradnja „sporazumno raskinuta posle godinu dana uspešne saradnje”.

Iz Hemofarma su napomenuli kako je Katić imao značajnu ulogu u stvaranju klupskih rezultata, s učinkom od 6,3 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i 2,8 skokova na 27 mečeva u NLB ligi i 6,2 pogotka i 2,4 uhvaćene lopte na 18 mečeva srpske Superlige. U Evrokupu je tri susreta propustio zbog povrede šake, a na tri beležio 9,7 poena i 3,7 skokova.

Nekoliko sati kasnije, iz menadžerske agencije „Beobasket” su potvrdili da je Katić postao član Partizana, rivala iz finala plej-ofa, koji je praktično završen opštom tučom igrača dva tima, započetom fizičkim okršajem Aleksandra Marića i Raška Katića. Njih dvojica su na spisku onih protiv kojih je predloženo pokretanje istrage zbog pomenutog događaja. Kako sada stvari stoje, trebalo bi da čine centarski tandem „crno-belih”, budući da je ove sedmice Partizan napustio Slavko Vraneš, a iz kluba nije najavljen odlazak Marića.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Katić(29 godina, visina 208 santimetara) u Hemofarm je stigao posle četiri godine igranja u nemačkom Tibingenu, u čijem dresu je u poslednje tri sezone u Bundesligi za tridesetak minuta po meču beležio oko 15 poena u proseku. U Nemačku je otišao iz Zvezde, u čijem timu u sezoni 2004/2005 nije imao veću ulogu.

Tako je Hemofarm ostao bez obojice centara, budući da je nešto ranije Boban Marjanović, kojem je ugovor istekao, otišao u moskovski CSKA. Kada je reč o krilnim centrima Vrščana, ugovor je istekao Goranu Jagodniku, a neizvesno je da li će ostati Milan Mačvan, koji je na meti inostranih klubova, a može da ode jedino uz odgovarajuće obeštećenje. Na toj poziciji angažovano je za sada jedino pojačanje, Crnogorac Ivan Maraš, a tu će biti i Milivoje Božović, koji je propustio prošlu sezonu zbog teške povrede.

Partizan MTS, iz čijeg tabora su popunjavanje pozicija pod košem prvobitno najavljivali za avgust, pre Katića je doveo Dragana Milosavljevića i Jaku Klobučara, u spoljnu liniju. Sada već bivši centar Hemofarma, kojeg u septembru čekaju kvalifikacije za Evroligu, ovako će sigurno debitovati u elitnom takmičenju, u kojem „crno-beli” startuju 20. oktobra protiv Žalgirisa u Kaunasu(potom dva meča u Beogradu, sa kvalifikantom i Makabijem, pa gostovanje kod Prokoma i duel kod kuće sa Kahom laboral).

G. K.

objavljeno: 09/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.