Rafal Luvavua srušio Partizan

Izvor: MVP.rs, 04.Okt.2015, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafal Luvavua srušio Partizan

Francuski bek u šuterskom raspoloženju.

Mega Leks je u drugom kolu ABA lige ostvario prvu pobedu. Pao je Partizan NIS, a apsolutni junak pobede je bio Timote Luvavu, koji je ,za razliku od meča sa Crvenom zvezdom Telekom, ovoga puta imao neverovatno šutersko veče. Konačan rezultat je bio 76:59.

Francuski košarkaš je pogodio šest trojki iz devet pokušaja, mada bi trebalo pomenuti da su mu saigrači omogućili sigurnost u šutu, jer su pokupili čak >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << 17 ofanzivnih skokova, a i on je sam u većini pokušaja bio potpuno sam.

Mega je utakmicu otvorila furiozno - serijom od 9:0, a u jednom trenutku je imala prednost i od 12 razlike (16:4). Iako je delovalo da su crno-beli u bezizlaznoj situaciji, oni se nisu predavali i prvi period završili sa podnošljivim zaostatkom.

Osokoljeni povoljnim rezultatom, igrači Partizana su u ekspresnom roku uspeli da izjednače. Ali, kako su propustili šansu za preokret, njihova igra se raspala i Mega je ponovo otišla na osetniju prednost. Opet, kao što je bio slučaj u prvoj četvrtini, gosti su uspeli da se vrate u duel i uz pomoć dobrih akcija Aleksandra Cvetkovića i Čedomira Vitkovca na poluvreme ode sa šest poena minusa.

Ništa se nije promenilo ni posle velikog odmora. Mega Leks je uglavnom diktirao tempo, a Partizan ništa nije mogao da zagradi pod svojim obručem. Tako su domaći posle svojih promašaja imali i po tri nove šanse za popravni. Nova ubedljivija prednost Mege je bila neizbežna.

Do kraja utakmice su Beograđani uspeli da izjednače i samo nakratko zaprete svojim rivalima. Onda je loptu u svoje ruke preuzeo Luvavu i sjajnim potezima doneo prvi trijumf svome timu.

Francuz je na kraju meč završio sa 27 poena, imao je i šest skokova, ali i pet izgubljenih lopti. Pratio ga je Predrag Samardžiski sa 12 poena i 10 uhvaćenih lopti. Adin Vrabac se istakao kod gostiju sa 13 poena i šest skokova, dok je Vanja Marinković zabeležio 13 poena i pet uhvaćenih lopti.

Uskoro opširnije...

(foto: ABA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.