Radovićeva pokajnička ispovest: Partizan više nema veze sa fudbalom, to nije taj klub

Izvor: MozzartSport.com, 08.Sep.2016, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovićeva pokajnička ispovest: Partizan više nema veze sa fudbalom, to nije taj klub

Letošnje pojačanje crno-belih za poljske medije pričao o razlozima zašto je posle dva meseca napustio Humsku i zašto je razočaran

Njegov povratak u Humsku se dugo čekao. Dok je žario i palio u dresu Legije pre nekoliko godina, mnogi navijači Partizana su sa zazubicama pratili igre Miroslava Radovića i maštali da se ga opet vide u Humskoj jednog dana.

Kada je došao kao najveće pojačanje ovog leta, dobio „desetku“ i ulogu jednog od lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tima, sve je krenulo naopako... I završilo se neslavno pošto je posle dva meseca napustio Partizan i vratio se tamo gde ga cene i popštuju - u svoiju Legiju.

U razgovoru za poljske medije, Radović se prisetio šta je sve prošao u Partizanu za dva meseca i zašto je otišao iz kluba.

„Nije mi se svidelo što je mnogo curilo iz kluba i svlačionice. Takođe, nisu mi se svidele ni kritike klupskih čelnika. U ozbiljnim klubovima se to ne dešava... A kod nas se dešavalo prečesto“.

Ističe da rezultati nisu jedini razlog zbog kojih je otišao.

„Da je samo fudbal u pitanju, bilo bi u redu. Ali nije. Sve to nije imalo nikakve veze sa fudbalom. Te stvari su me jako mučile i odlučio sam da odem“.

Zatečen je onim što je video u Partizanu.

„Pre desetak godina kada sam odlazio, rekao sam da ću se vratiti jednog dana. Ali kada sam se vratio, to više nije bio isti klub. Neki ljudi koji su danas u klubu, nemaju nikakve veze sa fudbalom. To se oseća na svakom koraku“.

Kaže da je ispadanje iz Evrope bilo incijalna kapisla.

„Sve je počelo ispadanjem od Zaglebja, a onda su počeli i slabi rezultati u ligi... Navijači su bili nezadovoljni. I donekle ih razumem. Došao sam kao pojačanje, a otišao posle dva meseca. Znam da su ogorčeni, ali ni meni nije bilo lako. Moj odlazak nema nikakve veze sa njima. Na tu odluku je uticalo mnogo faktora, među kojima i rezultati, bivši trener Tomić... Kao neko ko je odrastao u Partizanu, imam mnogo poštovanja za navijače crno-belih. Nisam ih kritikovao niti ću bilo kada to uraditi. Na kraju, nije njihova krivica sve to što se dešava u klubu. Ovaj Partizan nema ništa zajedničko sa onim iz kojeg sam otišao“.

Radović se vratio u Legiju koja ga je zvala i na početku leta kada se odlučio za Partizan i kada je odbio i ponudu mađarskog šampiona Videotona u kojem ga je želeo bivpi trener iz Legije, Hening Berg. Da li se pokajao?

„Ne! Opet bih isto uradio“.

Osvrnuo se i na sezonu u ljubljanskoj Olimpiji.

„Moj dobar prijatelj Marko Nikolić me je pozvao i pitao me da li sam zainteresovan da dođem tamo. Bilo mi je potrebno negde da igram i prihvatio sam. Ispalo je sjajno jer smo osvojili titulu. Na kraju smo se gospodski rastali jer smo imali dogovor da mogu da odem kada se sezona završi“.

Šta Legija može da očekuje od Radovića?

„Dolazim kao igrač koji je već bio ovde, koji je stekao ime i koji ima kvalitet. Ekipi mogu da pomognem i iskustvom. Ali opet, teren će sve pokazati. Trener me vidi u ofanzivnoj formaciji i sve je na meni. Navijači su srećni što sam se vratio i osećam dobrodošlicu na svakom koraku“.

U Legiji je zatražio da opet nosi broj 32 na leđima.

„Tražio sam taj broj. Mnogo mi je bitan. Ne mogu sebe više da zamislim sa nekim drugim brojem na leđima“. 

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Radović opet o Partizanu, ko u Humskoj ''nema veze sa fudbalom''?

Izvor: Sportske.net, 09.Sep.2016, 12:18

Odlazak Miroslava Radovića posle samo dva meseca u Partizanu i povratak u varšavsku Legiju i dalje intrigira poljske novinare koji traže prave razloge za ovakav Radovićev potez...Doskorašnji vezista Partizana Miroslav Radović željno iščekuje povratnički debi u dresu Legije, a dok se to ne dogodi,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.