Radnički kreće od prvog kola Lige Evrope, poznati potencijalni rivali

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički kreće od prvog kola Lige Evrope, poznati potencijalni rivali

Trijumf Partizana u Kupu presudio je da fudbaleri niškog Radničkog, vicešampiona Srbije, kao i prošle godine krenu od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Na spisku od 37 poznatih imena su i prošlogodišnji rival Gzira sa Malte, mađarski Debrecin i Honved i bivši šampion Rumunije Univerzitatea Krajova.

Kao i prošle sezone, niški tim će imati status nosioca na žrebu koji je 19. juna i za prvo i za drugo kolo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope je 11. jula, a potencijalni rivali "Reala sa Nišave" su Univerzitatea Krajova (Rumunija), Dunajska Štreda i Ružom Berok (Slovačka), Toršavn (Farska Ostrva), Čikura, Torpedo Kutaisi (Gruzija), Mura (Slovenija), Debrecin, Honved (Mađarska), Milsami Orhej, Petrokub, Speranta Nisporeni (Moldavija), Flora, Narva Trans (Estonija), Liepaja, RFS (Letonija), KR, Brejdablik (Island), Hibernians, Balzan, Gzira Junajted (Malta), Šamrok Rovers, Sent Patriks Atletik (Republika Irska), Široki Brijeg (Bosna i Hercegovina), Konahs Kvej Nomads (Vels), Škupi, Makedonija Đorče Petrov, Akademija Pandev (Severna Makedonija), KuPS, RoPS, Inter Turku (Finska), Stumbras (Litvanija), Banants (Jermenija), Zeta (Crna Gora), Teuta (Albanija), kao i Ženes iz Luksemburga.

Ovom spisku treba dodati i pobednika Kupa Crne Gore čije se finale igra 28. maja između Lovćena i Budućnosti.

Narednih dana biće poznata još tri imena ekipa nakon završetka šampionata širom Evrope, a u konkurenciji su i sedam pobednika preliminarne kvalifikacione runde.

Tek nakon konačnog utvrđivanja spiska učesnika, neke ekipe će pasti ispod crte koja razdvaja povlašćene od nepovlašćenih.

Radnički u drugom kolu neće biti nosilac i za rivala će moći da dobije i neka vrlo atraktivna evropska imena, poput Rome, Ajntrahta, Vulverhemptona, Espanjola, Strazbura, šestoplasiranog tima italijanske lige, ali i Legije iz Varšave, Steaue, Malmea, Moldea, Apolona iz Limasola.

Podsetimo, Radnički je prošle godine bio bolji od Gzire sa Malte u prvom kolu kvalifikacija, a u drugom ispao od Makabija iz Izraela.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Čekamo još sedam učesnika LŠ, ovo su šeširi!

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2019

Pisali smo vam o učesnicima Lige šampiona, a evo kako će izgledati šeširi...Poznati su i učesnici Lige šampiona, znamo čak 25 učesnika, a ostalih 7 dobijamo nakon kvalifikacija u kojima će učestvovati od prvog kola i Crvena zvezda, ali i nakon finalne utakmice Lige Evrope...Pisali smo vam...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.