Radić: Što su napadnute sudije nastavili meč?

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Feb.2012, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radić: Što su napadnute sudije nastavili meč?

Treće poluvreme meča Cibona – Partizan nikako da se završi, i kako se stvari odvijaju, neće skoro. Istina, oštrih reči je sve manje, ali tačka na celu priču će najranije biti stavljena tek kada direktor takmičenja Josip Bilić izrekne kazne. A, s obzirom šta se sve dešavalo u dvorani Draže Petrović one sigurno neće biti blage.
Naime, definitivno je potvrđeno da su arbitri (Javor, Kolar >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << , Rutešić) napadnuti u poluvremenu, što je presedan za 11 godina postojanja ABA lige. Kada se na to dodaju i sankcije zbog izjava kojima je naneta šteta organizaciji, ali i sponzorima, kasa Cibone će dosta biti ispražnjena.
Ipak, pre nego što se ispoštuje slovo Propozicija, čelnici regionalnog takmičenja su odgovorili na oštre kritike. Na udaru se najviše našao Danko Radić, kao čovek zadužen za delegiranje sudija i to od strane Zdenka Antunovića, direktora Cibone. Radić mu nije ostao dužan.
- Čovek koji ne zna ništa o suđenju ne može da govori kako se sudilo. Pokazalo se da on tu materiju ne zna i suvišno mi je da komentarišem njegove izjave – rekao je Radić za Mediaservis - Mislim da je suđenje bilo vrlo dobro, ali trebalo bi pričekati rezultat arbitraže i odluku komisije.
Radiću u celoj priči jedino nije jasno zašto su arbitri posle velikog odmora u kome su pretrpeli fizičke nasrtaje izašli na parket i nastavili meč.
- Pregledao sam snimak prvog poluvremena, ostalo nisam namerno hteo da gledam, jer su posle prvog poluvremena arbitri napadnuti – dodao je direktor ABA lige.
KOVAČ SVOJE SREĆE
Iz Cibone su otišli toliko daleko da su čak pominjali i mogućnost da napuste ABA ligu. Danko Radić im je na to kratko odgovorio:
- Svako je kovač svoje sreće.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.