RVANJE: Lerinc pao pre udarca

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Dec.2010, 05:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RVANJE: Lerinc pao pre udarca

 
Šta god da se desi, ma koju god kaznu da mu odrede, Boško Kecman je rešio da je prihvati. Optužen da je napao sudiju Rudolfa Lerinca u finalnom meču Prve rvačke Lige Srbije između Partizana i Spartaka, a koji se održao proteklog vikenda u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << kada su Subotičani pobedili rezultatom 4:3, trener crno-belih drugačije tvrdi.
Odgurnuo sam ga rukom kada su me zvali da potpišem zapisnik, a on me je laktom udario – priča Kecman šta se desilo u subotu uveče u Vojnoj gimnaziji u susretu sa sudijom Lerincom. – Išao sam kod doktora da ustanove povredu, da je to zaista bio udarac.
Na pitanje da li je udario sudiju za šta je zapravo i optužen, Kecman odgovara:
Nisam stigao jer je pao pre nego što sam ga udario. Žao mi je što je sve tako inscenirano, ali nema veze, svakom se vraća po zasluzi – napominje trener crno-belih.
Kecman smatra da je pogrešio što je ušao na strunjaču tokom poslednjeg meča u kategoriji do 120 kilograma, ali i za to postoji sankcija koju mu sudija Rudolf Lerinc nije dao.
Napravio sam glupost što sam izašao na strunjaču, jer kao trener to ne bi trebalo da radim. Mislim da je pogrešio jer mi je bilo krivo da u dve različite borbe važe drugačija pravila. Da u jednom meču, u parteru rvač ostaje 30 sekundi, a u drugoj samo osam, ali što mi nije dao karton zbog toga – objašnjava Kecman. – Ko ne želi pobedu nije čovek. Ja sam išao srcem jer sam želeo fer borbu.
Uveren je da su se neke stvari kuvale već duže vreme, ali i da će istina kad-tad izaći na videlo.
Isplivaće jednog dana, pa će tada morati da reše probleme – smatra Kecman. –  Ja sam dosta uložio u ovaj Savez, trenirao rvače koji su osvajali medalje na velikim takmičenjima, i u reprezentaciji su.
Koliko su duboko usečeni problemi u srpskom rvanju, govori i izjava Boška Kecmana.
Partizan nije smeo da bude prvak ma šta god da se desi. Prema mom mišljenju to je nepravda, dok za nekog drugog nije. Sve je to bilo veoma žalosno, ali nema veze, svakom će se u životu vratiti po zasluzi – ubeđen je Kecman.
T. Tanacković
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.