RONALDO ULEPŠAO MESIJEV JUBILEJ: Zbog njega sam postao bolji igrač

Izvor: Kurir, 22.Jan.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RONALDO ULEPŠAO MESIJEV JUBILEJ: Zbog njega sam postao bolji igrač

Mesi i ja želimo da budemo najbolji i tako pomažemo jedan drugom da igramo bolje. Konkurencija mi generalno prija, rekao je Ronaldo

Argentinac Lionel Mesi odigraće večeras protiv Levantea, u prvom meču četvrtfinala Kupa Kralja, jubilarnu 400. utakmicu za Barselonu.

Sjajni Argentinac iza sebe ima 21osvojen  trofej, 331 postignuti gol, uz 19 het trikova i 119 asistencija. S obzirom na to da ima 26 godina i sedam meseci Mesi bi u nastavku karijere lako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mogao da sruši sve klupske rekorde. Naime, njemu nedostaje samo 12 golova kako bi prestigao Paulinja Alkantaru i postao najbolji strelac u istoriji Barse, a ima važeći ugovor do 2018. godine.

Mesi je danas dobio i veliki kompliment od svog velikog rivala Kristijana Ronalda. Fudbaler Reala iz Madrida ocenio je da ga je Mesi svojim sjajnim partijama naterao da postane bolji igrač.

Ronaldo je nedavno u Cirihu osvojio Zlatnu loptu čime je prekinuo Mesijevu dominaciju.

"Mesi i ja želimo da budemo najbolji i tako pomažemo jedan drugom da igramo bolje. Konkurencija mi generalno prija, ali pritom ne mislim samo na takmičenje sa Mesijem. Tu vidim i Suareza, Inijestu, Nejmara, Bejla, Dijega Kostu ili Falkaa. Oni su mnogo napredovali, ali i ja sa njima. Uvek sam učio od iskusnijih igrača, u Mančesteru od Gigsa i Nevila, u Realu od Raula i Salgada, u reprezentaciji Portugalije od Figa i Rui Košte", rekao je Ronaldo.

Mesi je debitovao za Barselonu sa 16 godina u prijateljskom meču protiv Porta, a prvi zvanični meč odigrao je 16. oktobra 2004. godine protiv Espanjola, kada je na terenu zamenio Deka.

On je osvojio rekordne četiri Zlatne lopte zaredom, a u kalendarskoj godini 2012. godini postigao je čak 91 gol.

Kada je reč o broju nastupa u dresu Barselone ispred njega su Ćavi (700), Pujol (589), Migueli (549), Valdes (522) i Inijesta (483), ali je Mesi prvi stigao do cifre 400. Ćavi je to uradio sa 28 godina i jedan mesec, a Inijesta sa 27 godina i 11 meseci.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Facebook

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

NIKOLIĆ MAŠTA: Voleo bih da Partizan bude spoj Barse, Dortmunda i Bajerna

Izvor: Kurir, 22.Jan.2014

Voleo bih da Partizan na proleće bude kompilacija nekoliko timova - Barselone, Dortmunda i Bajerna, poručio je trener Nikolić sa riprema u Anjtaliji...Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je da bi voleo da njegovi puleni u prolećnom delu Super lige Srbije igraju energično i da veruju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.