RK Partizan: Ovoliku mržnju nikada nismo osetili

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 14:24

RK Partizan: Ovoliku mržnju nikada nismo osetili

Rukometni klub Partizan izdao je saopštenje posle incidenata koji su se desili tokom i posle prvog meča finala plej-ofa protiv Vojvodine (28:32).

Nemile scene viđene su na terenu u 26. minutu, pri vođstvu Vojvodine 12:6, kad su se igrači potukli, pošto je Vuk Lazović iz Partizana faulirao igrača Vojvodine Aziza Aidija.

Igrači oba tima su uleteli na parket, pa je došlo do opšte tuče.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prekid je trajao nekoliko minuta, a završen je kad je sudija podelio kartone - Lazoviću crveni, njegovom saigraču Borisu Radivojeviću plavi karton, koji je dobio i igrač domaćeg tima Gregor Ocvirk.

Partizan se posle svega oglasio saopštenjem.



"Posle sinoćnog gostovanja u Novom Sadu i najblaže rečeno nesportske atmosfere koja je trajala tokom čitave utakmice, ne možemo a da se ne oglasimo i skrenemo pažnju na to da veći pritisak i mržnju od strane jednog sportskog rivala nikada u svojoj istoriji nismo osetili",
stoji na početku saopštenja.

"Nezapamćeno je da predsednik jednog kluba pokazuje srednji prst navijačima gostujućeg tima i provocira ih tokom čitave utakmice. Dok su na Banjici prva tri reda iza klupa igrača i zapisničkog stola uvek prazna, na Slanoj bari se iz prvih redova visi nad glavom klupama i delegatu i sa salvama uvreda, vrši pritisak na glavne aktere, sudije i delegate tokom cele utakmice", nastavljaju iz Partizana.

"O tome kako aktuelni šampion države dočekuje gostujuće klubove pokazuje i to da su neki od prijatelja RK Partizan posle utakmice zatekli isečene po dve gume na kolima, tako da mnogi nisu mogli da se vrate iz Novog Sada. Atmosfera linča i plaćeni natpisi u medijima su sramota za klub koji ima deset puta veći budžet dobijen od strane javnih preduzeća. Mogu da kupe bilo kog igrača, ali ne mogu navijače", dodaje se u saopštenju.

"Ponašanje glavnog trenera Borisa Rojevića nedopustivo je za nekoga ko bi pre svega trebalo da bude pedagog i primer mladim igračima. Ako takav trener ponovo bude deo bilo koje reprezentacije Srbije, igrači Partizana neće nastupati u tim selekcijama".

Na kraju saopštenja se ističe da Partizan ne želi revanšizam.

"Šteta je što klub koji je devet godina zaredom osvajao titulu nema sportske manire i ponašanje koje priliči jednom šampionu. Partizan neće odgovarati na isti način. Fer i sportski smo se borili tokom cele sezone i tako će biti do samog kraja", zaključuje se u saopštenju RK Partizan.

Drugi meč finalne serije biće odigra u sredu, 24. maja u Beogradu, a šampion će postati klub koji prvi stigne do dve pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RK Partizan: Nesportska atmosfera u Novom Sadu, nećemo odgovoriti na isti način

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2023

Rukometni klub Partizan izdao je saopštenje posle incidenata koji su se desili tokom i posle prvog meča finala plej-ofa protiv Vojvodine, koji je okončan pobedom Novosađana sa 32:28.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.