RJLS: Partizan preko Jagodine do finala

Izvor: MVP.rs, 25.Maj.2016, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RJLS: Partizan preko Jagodine do finala

Crno-beli juniori će se boriti za titulu šampiona Srbije.

U dvorani "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, počeo je Finalni turnir Roda Juniorske lige Srbije. Polufinalnom utakmicom su ga otvorili Partizan NIS i Jagodina, a do trijumfa i finala su došli Beograđani, tako što su slavili rezultatom 82:74.

Delovalo je da će crno-beli lako pobediti, jer su već za vreme prvog poluvremena stekli ubedljivu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << prednost. Ipak, Jagodinci su pokazali karakter, nisu se predavali, vratili su se u igru i na pet minuta do kraja meča smanjili zaostatak sa minus 20 (51:31) na samo minus pet (64:59). Ipak, Partizan je uspeo da održi glavu iznad vode i da sačuva vođstvo.

Igrač utakmice je bio košarkaš beogradskog tima, Slobodan Jovanović. Mladi bek je postigao 28 poena, uz sedam skokova i tri asistencije. Nikola Jerotić je učestvovao sa 13 poena, devet uhvaćenih lopti i četiri dodavanja. Trebalo bi pomenuti da je Partizan bio pojačan kapitenom seniorskog tima, Vanjom Marinkovićem, a on je zabeležio 22 poena, osam skokova i pet izgubljenih lopti. Petar Ivanović je bio najbolji kod poraženih sa 25 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Aleksa Čabrilo je ubacio 17 poena, uz pet uhvaćenih lopti, dok je Luka Vulikić upisao 13 poena, osam skokova i pet prodatih lopti.

Partizan NIS će u finalu čekati pobednika iz drugog polufinalnog duela između Crvene zvezde Telekom i Mega Leksa.

Partizan NIS - Jagodina 82:74 (27:14, 20:17, 15:20, 20:23)

Dvorana: "Ranko Žeravica"; Gledalaca: 500; Sudije: Milovanović, Miloradović, Mizdrak.

Partizan NIS: Laković, Antić 6 (4as), Jovanović 28 (7sk), Armuš 8 (10sk), Stevanović, Marinković 22 (8sk, 5il), Tadić, Adžić 3, Bojanić 2, Jerotić 13 (9sk), Hadžić, Popović.

Jagodina: Resimić, Kozomara, Veljković, Grušanović 14 (5sk, 4il), Vulikić 13 (8sk, 5il), Čabrilo 17 (5sk), Milenković, Milošević 4 (5sk), Pantelić, Đokić 1, Ivanović 25 (7sk, 4as). 

(foto: KK Partizan NIS)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.