Prvi poraz Džikića u Partizanu

Izvor: MVP.rs, 30.Jan.2016, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi poraz Džikića u Partizanu

Poraz crno-belih u Crnoj Gori.

Gotova je serija Partizana NIS od tri vezane pobede u ABA ligi. Nizu je na kraj stala prvoplasirana Budućnost VOLI koja je pobedila u "Morači" rezultatom 78:65. Na taj način su se domaći revanširali crno-belima na jednom od dva poraza koliko ih imaju u sezoni.

Srpski predstavnik nije mogao da računa na centra Darela Vilijamsa, koji u Podgoricu nije otputovao zbog povrede, a njegovo odsustvo se osetilo u skoku, jer su domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << sakupili 10. Takođe, Budućnost je dozirala faulove, pa je Partizan na čitavoj utakmici izveo 10, a prve penale je izveo tek u trećoj deonici.

Kako je Partizan igrao u prvom poluvremenu, pre svega u odbrani, imao je dobar rezultat na kraju istog. Postavka presinga po celom terenu nije donela skoro ništa dobro crno-belima, pa su domaći imali puno prostora da kombinuju. Na sreću po tim Aleksandra Džikića, Budućnost je imala nizak procenat šuta, uprkos ostvarenoj dominaciji u ofanzivnom skoku.

Beogradskom timu već neko vreme problem predstavljaju protivnički centri, što je slučaj bio i ovoga puta. Crnogorci su jednostavno "gurali" loptu na Aleksa Marića koji je razgrtao sve oko sebe i na Tadiju Dragićevića, koji je pivotiranjem sebi lako pravio prostor. Da nije bilo trojki Eda Murića i Vanje Marinkovića, vođstvo Budućnosti bi bilo ubedljivije. Ovako, posle 20 minuta igre, na semaforu je pisalo 38:32.

I u trećoj deonici je Budućnost pretila da se odlepi. Dostigla je maksimalnu prednost od 11 poena razlike i ona je na snazi bila najvećim tokom ovog dela utakmice. Partizan je onda u poslednjoj sekundi preko Kevina Džonsa postigao trojku i tako vratio nadu u preokret.

Gosti su odlično započeli odlučujući kvartal, ali do potpunog raspada je došlo veoma brzo. Oni su bili prinuđeni da igraju bez centra, s obzirom da je Božo Đumić imao četiri faula, što su domaći iskoristili da ponovo ostvare dominaciju u ofanzivnom skoku posle kojih su njihovi igrači kao na treningu ostajali sami van linije 6,75. Igrači kao Džulijus Dženkins i Suad Šehović surovo kažnjavaju takve propuste.

Uskoro opširnije...

(foto: Budućnost VOLI)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.