Prvi Grantov trening održan u tajnosti

Izvor: Politika, 16.Jan.2012, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Grantov trening održan u tajnosti

Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju treningu koji je vodio novi šef stručnog štaba Partizana. – Grant želi svojim iskustvom da pomogne igračima

Partizan, mimo prakse, nije dozvolio novinarima da prisustvuju treningu u Sportskom centru „Teleoptik” u Zemunu, a postojalo je nikad veće interesovanje. Dolazak na prozivku uoči početka zimskih priprema je uobičajena stvar za medije, ali je njih ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << puta posebno zanimalo da vide kako novi trener, Izraelac Avram Grant, vodi svoj prvi trening. Međutim, moraće da sačekaju neku novu priliku.

Novinari su želeli posle izjava predsednika kluba Dragana Đurića i trenera Granta da čuju i koju reč od fudbalera, ali su se pojavili pripadnici obezbeđenja i saopštili da je trening zatvoren za javnost.

Đurić je, pre svega, rekao da je dobio „radosnu vest da je ekipa fizički spremnija nego u prethodnih pet godina” i dodao:

– Prednost od deset bodova koju smo stekli u prvom delu sezone ne garantuje ništa u prvenstvu, zato moramo da nastavimo još jače. Doveli smo s trenera od koga očekujemo da napravio nešto više u Evropi. Hvala bivšem treneru na dosadašnjem radu.

Avram Grant, koji je ranije rekao da će da se koncentriše maksimalno na svoj posao i da ga ne zanima „predistorija njegovog dolaska”, obratio se okupljenim fudbalerima sledećim rečima:

– Ne volim da govorim ovako, već na terenu i u svlačionici. Čestitam vam na dobrom poslu koji ste napravili, ali cilj kluba je da se podigne na još viši nivo, da napravi dobre rezultate u Evropi. Svojim iskustvom želim da vam pomognem da to i ostvarite.

Ostalo je nedorečeno zašto je novinarima bilo zabranjeno da prisustvuju prvom treningu Avrama Granta, ali može samo da se pretpostavi da je namera da se, posle burnog perioda u kojem su „glavom” platili sportski direktor Mladen Krstajić i trener Aleksandar Stanojević, igrači bar na kratko gurnu u izolaciju. Jer, treba prvo da znaju šta smeju da kažu a šta ne, da ne bi došli u situaciju da, poput sportskog direktora i trenera, prekrše klupski kodeks i obrišu sebe sa spiska.

Što se tiče odlazaka i dolazaka, za sada je izvesno da Zvonimir Vukić odlazi. Njemu je ugovor istekao, a klub nije želeo da produži saradnju.

----------------------------------------------

Nađ: Novinari od danas po starom

Koordinator za sva sportska pitanja fudbalskog kluba Partizan Albert Nađ rekao je da veruje da će novinarima od danas biti moguće da nastave uobičajen rad u sportskom centru „Zemunelo”, odnosno da gledaju treninge:

– Što se mene tiče, ono juče je bio nesporazum sa novinarima. Već od danas će biti omogućen normalan rad, kao i do sada. Za danas sam se ja lično pobrinuo da tako bude, a za dalje ne znam, jer neću da se bavim tuđim poslom.

Dosadašnji portparol Partizana Marko Vjetrović više nije na toj funkciji, a konferenciju za novinare prilikom predstavljanja Granta vodila je novinarka Nataša Cvetković. Pretpostavlja se da je Grant želeo da prvi trening održi zatvoren za javnost da bi se upoznao sa igračima, ali novinare niko nije obavestio da će biti tako.

Beta

S. R.

objavljeno: 17.01.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.