Prvenac Sume, Partizan nešto teže do druge pobede

Izvor: B92, 29.Jul.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvenac Sume, Partizan nešto teže do druge pobede

Fudbaleri Partizana savladali su Javor 2:1 (1:0) pred oko 4.000 gledalaca u Humskoj, u drugom kolu Superlige Srbije.

Crno-beli nisu blistali ali su stigli do druge pobede u domaćem šamponatu pogocima Uroša Đurđevića i Sejdube Sume koji je postigao prvenac u crno-belom dresu.

Đurđević je pogodio glavom posle centaršuta Miroslava Vulićevića već u sedmom minutu, dok je Suma mrežu zatresao kao rezervista pet minuta pre kraja, posle prodora Nemanje R. Miletića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po desnoj strani.

Javor je odigrao odlično u Humskoj, tim iz Ivanjice je posebno opasan bio krajem prvog poluvremena kada je golman Partizana morao nekoliko puta da interveniše, a počasni pogodak je postigao bivši štoper crno-belih Milovan Milović glavom posle slobodnog udarca minut pre kraja susreta.

U sledećem kolu Partizan gostuje Spartaku u Subotici, dok Javor čeka šabačku Mačvu. U međuvremenu, crno-beli gostuju Olimpijakosu u Pireju gde će pokušati da nadoknade 1:3 iz Beograda.

Nakon što je u 25. sekundi pomoćni sudija poništio gol Jankoviću zbog nepostojećeg ofsajda, Partizan ipak rano stiže do vođstva. Vulićević je sjajnim centaršutom pronašao u kaznenom Đurđevića, koji visiko skače i glavom trese mrežu Javora.

Usledio je veliki pad u igri Partizana, što gosti iz Ivanjice koriste i sve češće prebacuju loptu na protivničku polovinu terena, ali bez konkretnih akcija ispred kaznenog prostora šampiona.

Međutim, u samoj završnici Javor je lako mogao do izjednačenja, Kljajić je bio na mukama posle centaršuteva Krnića i Terzića, te šuteva Eliomara i Kikovića sa ivice kaznenog prostora, a posebno se istakao u drugom minutu nadoknade vremena kada vrhovima prstiju u korner izbacuje loptu nakon šuta Tripkovića glavom.

S druge strane, Janković i Tavamba loše reaguju u kaznenom prostoru u završnici opasnih napada, dok je dva zicera propustio mladi Pantić, prvo je šutirao pored gola sa 11 metara, da bi mu potom golman Javora Đogatović stopalima u skoku odbranio šut sa 6-7m.

Mnogo manje uzbuđenja viđeno je u drugih 45 minuta, nije bilo konkretnih akcija ispred dva gola do same završnice, kada pet minuta pre kraja rezervista Suma, koji se do tog trenutka nije video na terenu, ne koristi odlučnu akciju štopera Miletića i sa desetak metara postiže prvenac u Srbiji.

Minut pre kraja meča Milović glavom uspeva da savlada nemoćnog Kljajića, ali to je bio samo počasni pogodak za goste u Humskoj 1.

20:50 Kraj utakmice u Humskoj, pobeda Partizana 2:1. Crno-beli su slavili i drugi put u Superligi ove sezone, a osmi put u nizu protiv Javora, koji ostaje na tri boda.

90+3 Kontranapad Partizana, Đurđević se stuštio ka golu Javora po levoj strani, ali ga je stigao Terzić i u odsudnom trenutku izbacio loptu u korner.

89' GOOOOOL! Javor je smanjio na 2:1 i vratio se u igru! Posle centaršusa Vuka Mitoševića iz slobodnog udarca sa desne strane, bivši štoper Partizana Milovan Milović odlično skače, samo je kresnuo loptu koja završava u mreži šampiona.

85' GOOOOOL! Partizan je vodi 2:0! Napadu crno-belih se iz odbran sjajno priključio štoper Nemanja R. Miletić, duplim pasom sa Jovanovićem ušao u kazneni prostor sa desne strane i poslao loptu na penal, gde je pronašao Sejdubu Sumu koji uz malo sreće postiže prvenac u dresu srpskog šampiona

83' Treža izmena u ekipi Javora, Tripkovića menja Obradović, monoton ritam igre u Humskoj pred završnicu susreta.

77' Janković pokušava sa više od 20 metara, ali i treći put u nizu lopta odlazi preko gola gostiju iz Ivanjice.

72' I Đurđević šalje loptu preko gola, nakon čega je usledila dvostruka izmena u timu Javora.

66' Jovanović izlazi sam na ivicu kaznenog prostora, ali šutira iznad prečke. Odmah s druge strane uzvraća Amanović, ali Miletić blokira loptu u korner.

65' Đukić pravi i treću izmenu, izlazi Pantić, a šansu dobija Suma.

61' Dobar prodor Jankovića po desnoj strani, ali njegov centaršut preleće sve igrače u kaznenom prostoru Javora.

59' Nova izmena kod crno-belih, zbog povrede izlazi Jevtović, menja ga Radin.

54' Prva izmena u Partizanu, Tavambu menja mladi Đorđe Jovanović.

53' Munir pronalazi Pantića u kaznenom, dobar lažnjak mladog veziste, ali njegov snažan šut završava preko gola.

47' Crno-beli traže penal posle duela Karišika i Tavambe, ali sudija Ilić odmahuje rukom.

45+2 Nova gol šansa za Javor, Terzić ubacuj loptu u kazneni prostor, Tripković uspeva da nadskoči Miletića i Ostojića i šutira glavom u donji desni ugao, ali Kljajić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

43' Još više sreće je u narednom napadu imao Javor, posle akcije Đurđevića i Jankovića po desnoj strani, Pantić je šutirao iz prve sa desetak metara, ali je Đogatović u skoku nogama uspeo da spasi svoj gol.

42' Malo je nedostajalo da Javor izjednači u Humskoj, prvo je Kljajić intervenisao posle centaršuta Terzića iz kaznenog sa desne strane, da bi ga u nastavku akcije savladao Kiković, ali je lopta otišla za malo pored gola.

38' Solo akcija Eliomara i dobar šut iskosa sa desne strane sa više od 20 metara, lopta je išla u rašlje, ali je Kljajić bio oprezan.

37' Sjajna šansa za Partizan da duplira vođstvo. Tavamba prolazi kroz odbranu Javora, ulazi u kazneni prostor sa leve strane, odigrava na penal do Pantića koji šutira iz okreta, ali pored stative.

30' Đurđević dobro šutira iz slobodnog udarca sa 22 metra, ali Đogatović odbija loptu, a odbrana Javora je izbacuje iz kaznenog prostora.

29' Nova akcija Partizana ispred 16m rivala, Đurđević proigrava Tavambu koji loše šutira pored gola, dok njegov saigrač protestuje što mu nije vratio loptu.

28' Prva pretnja Partizana od vođstva, Janković je nekako izgradio poziciju za šut ispred kaznenog prostora Javora, gađa levi ugao, ali lopta odlazi pored stative.

B92 je organizacija koja brine o zaštiti životne sredine. Mi ublažavamo štetu nastalu zagađenjem u avio-saobraćaju i ulažemo napore da se smanji emisija izduvnih gasova. climatecare.org

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suma glavna tema na Tviteru među "Grobarima"

Izvor: Sportske.net, 29.Jul.2017

Sejduba Suma je neko ko bi mogao da donese dosta Partizanu u Pireju...Gledali smo veoma uzdudljivu utakmicu između Partizana i Javora, a kao pobednici su izašli crno-beli, bilo je 2:1...Partizan je igrao ponovo napadački, gledali smo zanimljiv fudbal, a sa druge strane je i Javor mogao vrlo lako da...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.