Preokret: Ponitka, ipak, u Partizanu

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 12:23

Preokret: Ponitka, ipak, u Partizanu

Poljski košarkaš Mateuš Ponitka biće novo pojačanje Partizana.

Kako prenose beogradski mediji, Ponitka i Ognjen Jaramaz su pred potpisivanjem ugovora sa beogradskim crno-belima.

Prethodno je javljeno da je poljski reprezentativac na pragu dogovora sa Crvenom zvezdom, pošto je raskinuo saradnju sa grčkim Panatinaikosom.

Crveno-beli su, navodno, bili spremni da za njegovu platu izdvoje 1,2 miliona evra za dovogodišnji ugovor.

Ponitka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prethodnog leta imao zapažen nastup sa Poljkom na Evrobasketu, kada je sa nacionalnim timo zauzeo četvrto mesto u Evropi.

Poljak, koji ima 29 godina, minule sezone u dresu PAO na 27 utakmica u Evroligi imao je prosek od 8,4 poena, 5,2 skokova, 2,4 asistencije, 1,1 ukradene lopte.

U domaćem šampionatu prosečno je beležio 9,6 poena, 4,3 skoa i 3,1 dodavanje, ali sve to nije bilo dovoljno da ostane u planovima novog trenera Ergina Atamana.

Sa grčkim velikanom zvanično se rastao 5. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.