Preminuo srpski košarkaš – igrao je za Zvezdu i Partizan u različitim sportovima

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 10:45

Preminuo srpski košarkaš – igrao je za Zvezdu i Partizan u različitim sportovima

Milorad Ivačković Ivačko, član šampionske generacije OKK Beograda, preminuo je u Beogradu posle duže i teške bolesti.

Ivačković je rođen je u Vršcu 2. juni 1944. Sa 14 godina se doselio u Beograd i pohađao Petu beogradsku Gimnaziju. Pored obrazovanja, morao je da zavrsi fakultet jer su roditelji to očekivali od njega, sport mu je bio ogromna ljubav. Igrao je tenis u Crvenoj zvezdi i odbojku u Partizanu.

Prvu loptu otac mu je doneo iz Italije i nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se odvajao od nje. Kako je živeo odmah pored terena OKK Beograda išao je na sve utakmice i obozavao romantičare. Umeo je da sedi na odžaku sa trubom i navija na utakmicama. Sam je mnogo puta rekao da je u njemu plava krv.

Fasciniran Borom Stankovićem počeo je da trenira u OKK Beogradu, prve patike dobio je od svog idola Slobodana Gordića. Igrao je beka šutera, bio neviđeno brz i fantastičan u kontranapadu, spretan, igrao je odlično i u odbrani i u napadu. Voleo je gostovanja na vrućim terenima u Zadru, Karlovcu, Čačku, Skoplju. Od 1962. do 1973. odigrao je za OKK Beograd 195 prvoligaških utakmica i postigao 996 koševa. Bio prvak Jugoslavije sa OKK Beogradom 1963. i 1964. godine.

Studirao je Tehnološki fakultet, odsek organska hemija, a diplomski rad branio je kod legende jugoslovenskog vaterpola profesora Milana Galeta Muškatirovića.

Prestao da igra posle vojske 1. aprila 1973, kad se oženio i dobio prinovu. Našao je posao i javio Miloradu Erkiću da neće ići na pripreme. Posvetio se profesiji i ceo radni vek proveo u fabrici boja i lakova Duga. Kao rekreativac nastavio je da se bavi tenisom i osvojio gotovo 30 turnira među veteranima.

Najveću vrednost bavljenja sportom video je u tome što se u njemu nauči da se gubi, da je poraz deo života i da nije sramota izgubiti. Decu je usmerio na sport da bi naučili životne vrednosti. Jednom Plavi, uvek Plavi, bio je Ivačkov moto.

Datum i mesto sahrane Milorada Ivačkovića biće naknadno objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKA TUGA: Umro legendarni srpski sportista, nastupao za Zvezdu i Partizan u različitim sportovima!

Izvor: HotSport.rs, 27.Feb.2024

Ivačković je igrao tenis u Crvenoj zvezdi i odbojku u Partizanu U Beogradu je posle duže i teške bolesti preminuo Milorad Ivačković Ivačko (79). Ivačković je bio je član šampionske generacije OKK Beograda. Bio je specifičan po tome što se bavio različitim sportovima, pa je na primer, za...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.