Preminuo fudbaler koji je Realu doneo titulu protiv Partizana

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo fudbaler koji je Realu doneo titulu protiv Partizana

Fernando Serena, strelac pobedonosnog gola u finalu Kupa šampiona u Briselu 1966, umro je u 78. godini.

Serena, koji je igrao desno krilo, topovskim udarcem je zatresao mrežu Partizanovog kapitena Milutina Šoškića na Hejselu u 76. minutu. Prethodno je Amansio izjednačio u 70. Pogodak velike radosti "crno-belih", koji im je raspalio nadu da mogu i na evropski tron, dao je Velibor Vasović u 55. minutu. Real, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je prigrabio trofej u pet prvih takmičenja u Kupu šampiona (1956-60), domogao se tako trofeja i šesti put. Od tada počinje njegov dugotrajni post koji je prekinuo tek Predrag Mijatović jedinim golom u finalu s Juventusom 1998.

Fallece Serena. #RealMadridhttps://t.co/4ey6djALqD— Real Madrid C.F. (realmadrid) October 15, 2018

Serena je u Realu bio od 1963. do 1968. Zatim je, kao 37-godišnjak, otišao u Elče. U "kraljevskom klubu" je odigrao 86 utakmica, a postigao je 15 golova. Jednom je bio španski reprezentativac.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.