Izvor: RTS, 25.Jun.2022, 13:32

Preminuo Miodrag Knežević, bivši golman niškog Radničkog

Miodrag Knežević Knez, nekadašnji golman Radnickog iz Niša, Partizana i reprezentacije Jugoslavije, preminuo je u 72. godini.
Vest je objavio klub iz Niša u kom je Knežević ostavio dubok trag kao igrač i kao funkcioner.

"Preminuo je Miodrag Knežević Knez, legendarni golman, a kasnije i uspešni funkcioner našeg kluba. Jedan je od najboljih golmana u istoriji Radničkog, za koji je upisao 595 nastupa. Za Radnički je branio od 1960. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do 1974. godine, a u sezoni 1971/1972 odigrao je i 14 utakmica za Partizan, pa se vratio u Niš. Dva puta je branio za reprezentaciju Jugoslavije. Fudbalski klub Radnički porodici upućuje iskreno saučešće", navodi se u saopštenju Radničkog.
Knežević je roden u Gornjim Stupanjima kod Aleksandrovca. Karijeru je počeo 1957. godine u Napretku iz Aleksinca, a tri godine kasnije postao je golman Radničkog iz Niša.
Bio je kapiten tima sa Čaira od 1964. do 1974. godine, izuzev sezone 1971/72 u kojoj je nastupao za Partizan.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Preminuo Miodrag Knežević, bivši golman niškog Radničkog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2022

Miodrag Knežević Knez, nekadašnji golman Radničkog iz Niša, Partizana i reprezentacije Jugoslavije, preminuo je u 72. godini...Vest je objavio klub iz Niša u kom je Knežević ostavio dubok trag kao igrač i kao funkcioner..."Preminuo je Miodrag Knežević Knez, legendarni golman, a kasnije i uspešni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.