Izvor: B92, 03.Apr.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuli štrajk glađu

Kragujevac -- Radnici Fabrike kože "Partizan" prekinuli su štrajk glađu pošto ih je većinski vlasnik Jovan Aleksić pozvao na pregovore.

Zaposleni u "Partizanu" su od ponedeljka štrajkovali glađu, tražeći od poslodavca uplatu doprinosa penzionom fondu za poslednjih pet godina i izradu socijalnog programa.

"Odmah po pozivu vlasnika Aleksića, odlučili smo da prekinemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajk glađu, ali ne odustajemo od štrajka sve do ispunjenja zahteva", rekao je Bojanić i naveo da su radnici odustali od zahteva za isplatu plata za poslednjih osam godina, ali i dalje traže uplatu doprinosa Fondu PIO i izradu socijalnog programa.

Podsetivši da je pre pet dana oko 70 radnika započelo štrajk glađu, a da ih je u toj nameri juče bilo 40, Bojanić je naveo da je devet radnika juče odbilo da pije vodu i lekove, a da je jutros pedesettrogodišnji Zoran Nikolić prebačen u bolnicu.

Bojanić je naveo da je Aleksić, koji je juče saopštio da nije u mogućnosti da pregovore počne pre 7. aprila, jutros, na insistiranje gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, pozvao radnike da odmah pregovaraju.

Prethodne noći štrajkače je obišao i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, koji je zatražio hitne pregovore između radnika i većinskog vlasnika preduzeća.

On je rekao da sve nadležne institucije moraju da se angažuju kako bi štrajk glađu bio što pre okončan, navodeći da je zdravstveno stanje štrajkača veoma teško.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Društvo zanemaruje decu sa autizmom

Izvor: Danas, 02.Apr.2009, 20:37

Nema zvaničnih podataka o broju osoba sa autizmom u Srbiji, ali ih je, prema procenama, oko 2.000, od kojih je 800 dece, rekao je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić. On je povodom Svetskog dana autizma obišao Republičko udruženje za pomoćosobama sa autizmom i tom prilikom poklonio...

Nastavak na Danas...

Radnici "Partizana" prekinuli štrajk glađu

Izvor: Blic, 03.Apr.2009

Radnici kragujevačke Fabrike kože "Partizan" prekinuli su štrajk glađu nešto pre 10 sati, nakon što ih je većinski vlasnik Jovan Aleksić pozvao na pregovore...Zaposleni u "Partizanu" su od ponedeljka štrajkovali glađu, tražeći od poslodavca uplatu doprinosa penzionom fondu za poslednjih pet...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.