Predsednik upozorio: Partizan je u veoma lošem stanju

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 22:44

Predsednik upozorio: Partizan je u veoma lošem stanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na TV Prva gde je, između ostalog, govorio i o sportskim dešavanjima.

Kada je reč o fudbalu, pohvalno je govorio o TSC-u, Čukaričkom i Vojvodini.

"Želim ponovo da pohvalim tri fudbalska kluba. Žemberi i TSC rade sjajan posao i u odnosu prena državi. Čukarički takođe i Vojvodinu koja nije privatni klub, ali plaća sve dugove državi. Oni napreduju i to ne možete da zaustavite. Zvezda je platila porez 7.300.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra, hvala, ali to je njihova obaveza", rekao je Vučić.

Potom je prešao na Fudbalski klub Partizan za koga nije imao lepe reči.

"Partizan je u veoma veoma lošem stanju, fudbalski klub. Nadam se da će prihavtiti pomoć da se sagleda stanje njihovih finansija i nadam se da će prihvatiti ponudu da svojim znanjem pomognemo tom klubu koji je u veoma veoma teškom stanju. Desetine miliona evra su dugovi partizana i prema državi", poručio je Vučić.

"Što se košarke tiče, Zvezda duguje oko milion i po za porez, a Partizan mnogo više, oko 7.200.000 evra", poručio je Vučić.

Dodao je i da je zadovoljan što je KK Partizan skupio 500.000 do sada i da očekuje da ih sutra i uplate i da nastave da ih skupljaju i plaćaju redovno dok ne plate sav porez.

"Mnogo očekujem od Partizana u Evroligi, to je veoma važno za državu Srbiju. Kao što od Crvene zvezde očekujem u fudbalu. Spremaju velika pojačanja, u igračkom i trenerskom kadru. Igraju u Ligi šampiona. Partizan je u košarci ušao u najboljih osam, a verujem da Zvezda sledeće godine može da uđe u najboljih 16 u fudbalu. Ako pogrešim, onda nisam pogrešio iz loše namere", zaključio je Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.