Predsednik Srbije: Ništa ne bi bilo od Partizana i Zvezde bez države

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 12:43

Predsednik Srbije: Ništa ne bi bilo od Partizana i Zvezde bez države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na TV Prva i o Crvenoj zvezdi i Partizanu.

"Vratiću se na početak emisije. Kada sam govorio o tome kakav je odnos ljudi prema državi", rekao je Vučić i dodao:

"Nažalost, uvek loš. Zato smo imali i adekvatan odgovor države i bili manje razvijeni od ostalih. Sad smo prvi na Zapadnom Balkanu u svemu. Neću u to da ulazim, govori o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onima koji to izgovaraju. Ne moraju ovi iz kluba da žure da se vidi koliko je novca dato, sve je transparentno. Mogao sam da se smejem na gluposti onih koji bi trebalo da su odgovorniji."

Trener Partizana Željko Obradović je posle finala Kupa Radivoja Koraća kazao da je velika laž da su crno-beli državni projekat.

"Ovo je jedan odvratan napad na državu koji se događa svaki dan. I iz Crvene zvezde neretko. Ne pričam samo o košarci. Jer je bogom danom ovde da budete protiv države. Kada postignete uspeh da kažete da je to uprkos državi. Da pogledamo istini u oči. Ništa ne bi bilo od Partizana i Zvezde da nema države. Možda nijedan klub u Evropi nema toliku podršku koliku imaju Partizan i Zvezda od države. Govorim o novcu od države, savezi, gradovi, govorim o Telekomu, NIS-u. Kao kada se govori o FK Zvezda i Partizan, nisu Gasprom i Ziđin došli zato što su ih klubovi zvali, već država".

"Plaćamo enormne sume novca. Dobijaju po tri puta nižoj ceni halu Arena. Na to dodajte odlaganja oko poraza, dodajte privatnike kojima država kaže da podrže klub za koji čak i ne navijaju. Najlakše je da kažu 'Vučiću p**eru'. Pa sad ćete svi da dobijete. To je jer nemamo privatne klubove. Ne mogu oni da kažu čestitamo sportski, pretežno su sudije krive, ili je to morao neko drugi da naredi. Sve ću to reći Malom da pripremi. Država je uvek najlakša moneta za potkusurivanje. Najlakše je reći da su protiv države, ali je sramota reći da dobijaju pare od države i da je onaj drugi miljenik".

"Jer vi znate da Partizan ne bi igrao osam godina evropsku utakmicu u fudbalu da nije države. Pri čemu su oni pošteni pa oni kažu to. Svaki put smo mi plaćali licencu. Zvezdi nismo platili 2014, Zvezda nije bila u Evropi tad. Zvezdi smo platili tri ili četiri puta".

Osvrnuo se i na neplaćanje poreza od strane "večitih" rivala u košarci.

"Od svih onih velikih akcija za skupljanje poreza dinara nisu uplatili. Samo da to imate u vidu. I to vam životom garantujem. Na današnji dan dužni su skoro 6 miliona evra, Zvezda 1,2 milion u košarci".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.