Prava odluka Partizana – Evrokup će biti slabiji, a Zvezda jača

Izvor: B92, 06.Jun.2020, 08:39

"Prava odluka Partizana – Evrokup će biti slabiji, a Zvezda jača"

Duško Vujošević je u izjavi za Partizanovu klupsku televiziju prokomentarisao odluku crno-belih da i sledeće sezone učestvuje u Evrokupu.

Predsednik "parnog valjka" Ostoja Mijailović u petak se zahvalio FIBA na ponudi za učešće u Ligi šampiona, ali istakao da će Partizan zadržati kurs ka Evroligi.

Vujošević, bez obzira na nesuglasice koje je imao sa Mijailovićem, smatra da je to bila prava odluka.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan ima tradiciju izvanrednih rezultata, četiri puta je učestvovao na Fajnal Foru, jednom je osvojio, sa generacijom Željka Obradovića, proizvodio je igrače, igru i trenere i sigurno je klub kome pripada mesto u eliti najjačih klubova. Ja bih voleo da FIBA umesto da se bavi time da 3x3 postane olimpijska disciplina da se izbori za prave stvari i da napravi određenu da vrati pod svoje rukovodstvo Evrolige. Ne čini mi se da u ovom trenutku imaju strategiju i energije za tako nešto, na moju žalost, tako da mislim da je Partizan doneo Partizan doneo pravu odluku da nastupa u Evrokupu", rekao je Vujošević.

Prema njegovom viđenju, to takmičenje će u budućnosti biti slabije nego ove sezone, u kom je Partizan imao "pol-poziciju" pred plej-of.

Takođe, smatra da će evroligaški klubovi, pa i Crvena zvezda, biti jači.

"Računam da će Evrokup biti slabiji nego ove godine, a da će Zvezda, pošto igra Evroligu, biti jača nego ove godine, tako da verovatno Partizan svoju šansu za ulazak u Evroligu traži preko Evrokupa. Onog trenutka kada FIBA vrati Evroligu, što bih ja voleo, Partizan će sa svim ostalim velikanima da ide tamo", obrazložio je legendarni trener crno-belih.

Na kraju je istakao za čelnike Evrolige da su oduvek iskazivali slabost prema novcu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VUJOŠEVIĆ POZDRAVIO ODLUKU PARTIZANA: Evrokup jedino ispravno rešenje! VIDEO

Izvor: Kurir, 06.Jun.2020

Nekadašnji trofejni trener Partizna Duško Vujošević smatra da je odluka crno-belih o učešću u Evrokupu jedina ispravna i moguća u ovom trenutku.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.