Izvor: Piplmetar.rs, 19.Jul.2023, 02:30

Poznato je koliko će Egzum zaraditi u Dalasu!

Doskorašnji košarkaš Partizana Dante Egzum potpisao je večeras dvogodišnji ugovor sa Dalas Meveriksima, nakon čega je ESPN izneo njegove detalje.
Australijanac iza sebe ima sjajnu sezonu u Partizanu i na konto nje je i dobio dvogodišnji ugovor od Dalasa i novu šansu da se dokaže u najjačoj ligi sveta. Dvogodišnji ugovor je vredan 6.100.000 dolara, ali prema pisanju ESPN-a, samo je prva godina zagarantovana, odnosno tri miliona dolara.
U zavisnosti od toga kako bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << odigrao narednu sezonu, Dalas će odlučiti šta će sa njegovim ugovorom, tačnije da li će mu i drugu godinu učiniti garantovanom.
Egzum je prošle sezone odigrao 38 mečeva za Partizan u Evroligi i prosečno je beležio 13,2 poena, 2,3 skoka i 2,7 asistencija.
U Dalasu svakako neće imati ni približno značajnu ulogu, pošto u tom timu igraju Luka Dončić i Kajri Irvnig, ali bi mogao da predstavlja pomoć sa dvojicu velikih zvezda.
Dante Exum signed a two-year, $6.1M deal with the Mavs with the second season nonguaranteed. His $3M salary this season is a piece of the Mavs’ midlevel exception.
— Tim MacMahon (@espn_macmahon) July 14, 2023


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.