Poznat sastav za Južnu Afriku

Izvor: Politika, 11.Maj.2010, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznat sastav za Južnu Afriku

BEOGRAD – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je širi spisak od 30 kandidata za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Antić je u tim uvrstio jednog debitanta, golmana portugalske Leirije Anđelka Đuričića.

Spisak, međutim, nije potpuno očekivan, pošto iznenađenja, barem donekle, predstavljaju pozivi za odbrambenog fudbalera PSV Ajndhovena Jagoša Vukovića i vezistu Partizana Nemanju Tomića.

Kandidati >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za reprezentativni dres su i doskorašnji članovi mladog nacionalnog tima: Slobodan Rajković, koji je sa Tventeom osvojio titulu prvaka Holandije, Nemanja Matić iz Čelsija, novog šampiona Engleske, kao i krilo Ajaksa Miralem Sulejmani.

Najbolji strelac Super lige Srbije Dragan Mrđa iz Vojvodine i Dejan Lekić iz Crvene zvezde boriće se za mesto četvrtog napadača reprezentacije.

Okosnicu tima za Mundijal u Južnoj Afriči, ipak, trebalo bi da čine igrači koji su izneli najveći teret u kvalifikacijama.

Najiskusniji će, sa 86 nastupa u reprezentativnom dresu, biti kapiten Dejan Stanković, a tu su i Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Miloš Krasić, Milan Jovanović, Marko Pantelić i Nikola Žigić, najbolji strelac ekipe sa 16 golova.

Izostaće, što je poznato od ranije, povređeni Ivica Dragutinović i Boško Janković.

Antić će konačan sastav ekipe za Svetsko prvenstvo morati da saopšti do 1. juna.

Pripreme za turnir počeće 24. maja u Kovilovu kraj Beograda, a već dan kansije „orlovi” će otputovati u Leogang, u blizini Salcburga.

Srbija će u Austriji odigrati dve prijateljske utakmice. U Klagenfurtu će 29. maja odmeriti snage sa Novim Zelandom. a 2. juna u Kufštajnu i sa Poljskom.

Poslednju proveru i oproštaj od navijača srpski fudbaleri imaće 5. juna kada će u Beogradu dočekati Kamerun.

Dva dana kasnije Srbija će krenuti put Afrike gde će igrati u Grupi D sa Ganom, Nemačkom i Australijom.

Prvi meč igraće sa Ganom 13. juna u Pretoriji. Pet dana kasnije u Port Elizabetu će se sastati sa Nemačkom, a 23. juna u Nelspruitu i sa Australijom.

Spisak kandidata za tim Srbije na Svetskom prvenstvu:

Golmani: Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Isailović (Zaglebje), Anđelko Đuričić (Leirija).

Odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Jagoš Vuković (PSV Ajndhoven), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Kolarov (Lacio), Slobodan Rajković (Tvente).

Fudbaleri sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Keln), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard Lijež), Nemanja Matić (Čelsi), Nemanja Tomić (Partizan).

Napadači: Nikola Žigić (Valensija), Marko Pantelić (Ajaks), Danko Lazović (Zenit), Dejan Lekić (Crvena zvezda), Miralem Sulejmani (Ajaks), Dragan Mrđa (Vojvodina).

Beta

[objavljeno: 11/05/2010]
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Radomir Antić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.