Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2021, 22:20

Potpuni sunovrat Partizana i poraz od Cibone

Više od dva meseca bez pobede u Jadranskoj ligi

Više od dva sata drhtanja i neizvesnosti, a onda šesti uzastopni poraz za nastavak tragičnog Partizanovog niza u Jadranskoj ligi. Posle Posle Borca, Budućnosti, Cedevite Olimpije i Zadra, pobedu nad Partizanom odnela je Cibona Vladimira Jovanovića - 90:87 (80:80 – 24:19, 13:17, 21:23, 22:21, 10:7).

Cela utakmica stala je u pet dodatnih minuta! Sve je počelo koševima Matea Drežnjaka s penala, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << s istog odstojanja polovičan bio dotad odlični Uroš Trifunović. Drežnjak je imao još jednu minijaturu za 84:81, da bi Partizanove neiskorišćene posede u nizu kaznio Darko Planinić. I to s dva hica na liniji penala, što mu nije baš jača strana... Na manje od dva minuta do poslednjeg zvuka sirene Cibona je imala 86:81, dok su Partizanovi igrači vidno bili opterećeni pritiskom moranja, pa su se tako i ruke “zavezale“. Dramu su obezbedili Ognjen Jaramaz polovičnim učinkom s penala i potpuno indisponirani Markus Pejdž svojim prvim pogotkom na takmici posle osam uzastopnih promašaja! Tako se u poslednji minut ušlo s rezultatom 86:84 za goste. Kapiten Cibone Roko Prkačin nastavio je penal seriju i s jednim pogotkom podigao vođstvo na tri poena uz 51 sekund na semaforu, da bi Nemanja Dangubić snažnim zakucavanjem nakratko vratio nadu i tada se činilo da Partizan možda i može da izvuče pobedu. Ali, onda je Pejdž skrivio faul i poslao Drežnjaka na penale, pa je na 17 sekundi do kraja ponovo bilo tri razlike – 89:86. Jaramaz je potom opet bio polovičan s istog odstojanja, a onda je Drežnjak overio pobedu s penala. Prvi put siguran, drugi put namerno promašio jer je na semaforu bilo tek nešto više od sekund... I, to je bilo to...

Posle ozbiljne uspavanke u većem delu prvog poluvremena i vođstva Cibone od čak 11 poena u dva navrata, poslednji put kod rezultata 35:24, temperaturu je podigao Trifunović snažnim zakucavanjem pred sam odlazak u svlačionicu, da bi talentovani Stefanović uz zvuk sirene preko dvojice kompletirao seriju 12:2 i Partizan je zaostajao samo jedan poen.

Realizacije dvojice mladih košarkaša Partizana kao da su pokrenuli hemijsku reakciju na parketu, što je nastavak utakmice učinio daleko interesantnijim! Uz dosta uspona i padova na obe strane. Tako je Partizan nakon šest vezanih poena Tomasa imao nakratko i pet poena u svojim rukama (63:58), da bi se onda sve okrenulo na stranu gostiju. Marić je pokrenuo Cibonu trojkom, da bi Nakić, Prkačin i Planinić kaznio sve Partizanove greške u sledećih nekoliko poseda i na četiri minuta do kraja poslednje deonice vođstvo su preuzeli gosti – 74:69.

To je bio samo početak košarkaškog ludila viđenog do kraja produžetka! Trifunović i Dangubić su vezanim trojkama vratili Partizanu poen više, Tomas je košem uz faul Prkačina i dodatnim slobodnim bacanjem odveo Parni valjak do 78:74 uz dva minuta na satu, ali ni to nije bilo dovoljno da se obezbedi trijumf. Do produžetka se otišlo tako što je Nakić ponovo dobio poklon od Partizanove odbrane, ostavljen je na šutu za tri poena, pa je na devet sekundi do isteka vremena i posle dva pogotka Jaramaza sa penala rezultat glasio 80:80. Jaramaz je u poslednjem napadu pokušao da ponovo bude meč viner, ali lopta nije htela u koš...

USKORO OPŠIRNIJE...

ABA LIGA – 20. kolo

Subota:

FMP – Igokea 82:87

/Hends 21 – Grej 19/

Borac – Cedevita Olimpija 82:95

/Džons 26 - Peri 21/

Partizan – Cibona

21.00: (1,15) Budućnost (20,0) Zadar (6,00)

Nedelja:

17.00: (3,50) Krka (16,0) Mega (1,35)

Ponedeljak:

21.00: Split – Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.