Poslednji poziv za Partizan

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 18:40

Poslednji poziv za Partizan

Dani odmora za košarkaše Partizana polako izmiču, a u nedelju Željko Obradović okupiće deo tima koji nema reprezentativne obaveze.

Crno-beli su nakon poraza od Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća (85:79) 17. februara dobili su voljno da ohlade glave i da se spreme za predstojeće izazove, koji ih čekaju na dva fronta – ABA i Evroligi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako je preneo Mozzart sport, trener Obradović će 25. februara održati prvi timski trening sa svojim izabranicima, među kojima neće biti Alekse Avramovića, Ognjena Jaramaza, Uroša Trifunovića, Balše Korpivice, Mateuša Ponitke, Džejlina Smita, Zeka Ledeja i Bruna Kabokla.

Svi oni imaju akcije sa reprezentacijma u FIBA kvalifikacijama za kontinentalna takmičenja, pa će se tako najtrofejnijem treneru u Evropi na prvom okupljanju posle mini odmora pojaviti kapiten Kevin Panter, Džej Doužer, Džejms Naneli, Danilo Anđušić, Tristan Vukčević, Frenk Kaminski i Alen Smailagić, koji je zbog bolesti propustio i završni turnir za Žućkovu levicu.

Svako je na svoj način iskoristio trenutke bez odmora, Obradović je za to vreme boravio u rodnom Čačku, a ako je verovati vestima koje su se pronele iz grada na Moravi, deluje da je i strateg Partizana razbistrio glavu i da nema odustajanja od borbe pred ključni deo sezone.



"Ne idem ja nigde iz Partizana, mogu samo da dođem ovde da perem čaše"
, navodno je rekao Obradović okupljenim pristalicama crno-belih u kafiću "Žoc".

Takva izjava došla je nakon što je na konferenciji za medije posle finala Kupa u Nišu zagonetno izjavio da su njegovi limiti prošli.

"Neki moji limiti su prošli i ozbiljno ću da razmislim šta ćemo i kako ćemo dalje. Apsolutno sam svestan svoje odgovornosti i kada ekipa reaguje u najvažnijim momentima utakmice onako kako reaguje, pričam o odlukama i kontroli emocija, onda odgovornost ide čoveku koji ih vodi, a ja u tome ne uspevam i to se pokazalo na većem broju utakmica u poslednje vreme", bio je deo Obradovićevog izlaganja u Čairu.

Da li su se kod crno-belih kockice složile, videćemo poslednjeg dana februara, kada se vraćaju takmičenju u Evroligi.

Evidentan pad forme u prethodnom periodu, četiri vezana evroligaška poraza od Crvene zvezde, Monaka, Virtusa i Bajerna, doveo je tim iz Humske u nezavidnu poziciju, jer sa skorom od 12-14 trenutno drže 11. poziciju.

Prvi ispod crte za plej-in, što definitivno nije ono što su pikirali na početku sezone.

Sledećeg četvrtka Partizan dočekuje Efes u Štark areni (20.30) i nameće mu se imperativ pobede, ako crno-beli žele da se nađu među 10 ekipa koje će nastaviti takmičenje u drugoj fazi Evrolige.

Sve je i dalje u rukama Obradovića i njegovih izabranika, a navijači će ih i ovaj put dodatno pogurati ka cilju i pobedi protiv turske ekipe.

Pristalice crno-beli poslednji put trijumfu u Evroligi radovali su se 26. januara protiv Žalgirisa. Posle mesec dana vreme je da ih njihovi ljubimci obraduju, pre svega zalaganjem i borbenošću.

Sada je faza sezone kada svako letargično i bezvoljno izdanje može da bude kobno i prava na grešku je malo.

Možda je ovo i poslednja prilika da se košarkaši Partizana povežu, podignu atmosferu i energiju i konačno pokažu prvo lice.

Da izađu iz vrtloga promenljive forme i ponovo pronađu igru i pristup, koji su ih sredinom decembra vodili do pet evroligaških pobeda u nizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.