Poraz Vojvodine od Partizana na vatrenom krštenju u Superligi

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2018, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Vojvodine od Partizana na "vatrenom krštenju" u Superligi

Košarkaši Vojvodine poraženi su od Partizana rezultatom 90:67 u prvoj utakmici B grupe Superlige Srbije.

Novosadski tim je posle mnogo godina došao u halu "Pionir" ("Aleksandar Nikolić") da se nadigrava sa standardnim superligašem i najtrofejnijim srpskim klubom. S druge strane, Beograđani su dočekali povratnika u Košarkašku ligu Srbije i Superligu posle 40 dana pauze od poslednje takmičarske utakmice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Vojvodina je meč otvorila trojkom Matovića, ali na odgovor domaćina nisu dugo čekali. I dok su izabranici Filipa Soceka svoju priliku tražili u trojkama, "crno-beli" su povećavali svoju prednost, a pojačanje Partizana Amida Brajma zakucao je loptu za vođstvo domaćina 20:6. Igrači Partizana su u meč ušli silovito, pa su na kraju prve četvrtine vodili sa 28:10.

Prvi odmor i konsultacije sa Socekom pomogle su "crveno-belima" da zbiju redove, a pogađali su redom Birovljev, Janjić, Čabrilo i Berbakov. Greške domaćina iskoristila je mlada novosadska ekipa, dobili su drugu četvrtinu sa 31:21, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 49:41.

Iako su uspeli značajno da smanje prednost Partizana, igrači Vojvodine nisu mogli da naprave preokret kojem bi zaista ugrozili "crno-bele". U trećoj četvrtini su parirali protivniku, ali su Vilijams Gos i Brajma postepeno povećavali prednost da bi rezultat pred početak poslednjeg dela igre bio 67:54.

U poslednjoj četvrtini igra "crveno-belih" je opala, pokušavali su Janjić i Stojanović da šutevima sa tri poena naprave iznenađenje, ali lopta nije ulazila u koš. S druge strane, Partizan je igrao sve ubedljivije, a Jovanović je šutevima sa linije slobodnog bacanja postavio konačni rezultat na 90:67.

Najefikasniji u timu Vojvodine bio je Janjić sa 20, a pratili su ga Silađi sa 13 i Berbakov sa 9 koševa. U protivničkom taboru istakli su se Vilijams Gos sa 16 koševa i Brajma sa 12.

U ostalim susretima B grupe FMP - Metalac 101:74 i Dinamik - Vršac 94:74, dok su dueli u A grupi odigrani juče: Borac - Zlatibor 109:80, Crvena zvezda - Mladost 115:64, Mega - Tamiš 86:77.

Vojvodina u narednom kolu, 22. aprila, na Spensu dočekuje Vršac.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.