Poraz Sevilje u Liježu

Izvor: B92, 07.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Sevilje u Liježu

Fudbaleri belgijskog Standarda pobedili su špansku Sevilju 1:0, u meču drugog kola Lige UEFA u grupi C.

Ovaj rezultat nikako ne ide na ruku beogradskom Partizanu, koji se u preostale dve utakmice sastaje upravo sa Standardom i Seviljom. Jedini gol na duelu u Liježu postigao je Mbokani u 38. minutu utakmice. Ovo je belgijskoj ekipi bio prvi meč u ligi UEFA ove sezone, pošto su u prvom kolu bili slobodni. Na tebeli grupe C prve četiri ekipe imaju po tri boda, dok je šampion >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije na začelju bez boda.

U prednosti su ekipe Standarda i Sampdorije koje imaju po tri boda iz jedne odigrane utakmice.

Forma Sevilje je loša, što je potvrdio i meč u Liježu. Od samog starta valonska ekipa kontrolisala je situaciju, uspostavljajući igru kratkih pasova.

Jedini gol na meču postignut je sedam minuta pre kraja poluvremena, kada je Mbokani posle prodora poslao loptu pored Palopa. U finišu prvog poluvremena golman Andalužana odbranio je dva fenomenalna udarca (De Kamargo i ponovo Mbokani).

U drugom poluvremenu Sevilja je konačno stigla do ravnoteže i stvorila nekoliko prilika, a najbolju je propustio Luis Fabijano, čije su makazice prošle pored Espinozine stative.

Standard je nastavio da preti iz kontranapada, ali je u finišu morao da se povuče pod velikim pritiskom. U 80. minutu Espinoza je loše boksovao jednu visoku loptu, koja pada na nogu Enca Mareske, ali je Italijan šutirao pravo u golmana.

Standard Lijež: Espinoza, Bonfim, Onjevu, Sar, Vitsel, Kamocato, Defur, Dalma (Benko 90'), De Kamargo, Jovanović, Mbokani.

Sevilja: Palop, Navaro, Eskide, Prieto, Konko (Krespo 74'), Romarik (De Mul 60'), Mareska, Hesus Navas, Renato, Adriano (Rodriges 80'), Luis Fabiano.

Tabela grupe C:

Sampdorija 1 1 0 0 2:1 3

Sevilja 2 1 0 1 2:1 3

Standard 1 1 0 0 1:0 3

Štutgart 2 1 0 1 2:2 3

Partizan 2 0 0 2 1:4 0

U narednom kolu 27. novembra igraju Partizan - Standard i Sampdorija - Štutgart.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.