Poraz Partizana posle novog hoda po mukama

Izvor: Politika, 05.Feb.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Partizana posle novog hoda po mukama

Jadranska liga košarkaša: Cibona – Partizan NIS 80:76. - Kinzi u finišu igrao povređen, Vujošević isključen u četvrtom minutu

Hod po mukama Partizanovih košarkaša dobio je novo poglavlje u derbiju 19. kola Jadranske lige protiv Cibone u Zagrebu. Taman kada je šampion, koji je u četvrtom minutu ostao bez isključenog trenera Vujoševića, uhvatio korak u trećoj četvrtini smanjivši zaostatak sa 14 na tri poena, skočni zglob je povredio Torens Kinzi. Pamtiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se kako se američki as posle nekoliko minuta, kod „minus devet”, vratio da pomogne ionako desetkovanom timu, iako više nije mogao da atakuje na koš, a možda će njegov primer velikog požrtvovanja i dobiti na značaju, ako na kraju bude bitan međusoban skor „crno-belih” i hrvatskog prvaka. Jer, Partizan je izgubio sa manjom razlikom od one s kojom je pobedio u Beogradu – 80:76 (17:18, 25:11, 18:24, 20:23).

I u okolnostima još jednog hendikepa, srpski tim je uspeo da dođe do vođstva od 68:67, „trojkom” Bogdana Bogdanovića koji je u drugom poluvremenu postigao 21 od svojih 32 poena (šut za tri 3-8, za dva 7-11, slobodna bacanja 9-12), ali potom nije uspeo da spreči odlučujući nalet domaćih od 10:2. „Trojka” Darija Šarića u poslednjoj sekundi napada, na ulasku u 40. minut, odvela je Cibonu na nedostižnih 77:70.

„Crno-beli” su se stabilizovali i zahvaljujući izlasku Šarića zbog četvrtog faula u 24. minutu, napravivši odmah seriju od 8:0, ali u tom momentu Kinzi, koji je osam od svojih 14 pogodaka zabeležio u trećoj deonici, nije imao sreće pri jednom doskoku. Osim na 19-godišnjem krilnom centru koji je uz 22 poena imao i 12 skokova, Cibona je počivala na kapitenu Marinu Roziću (14 od 21 pogotka u prvom poluvremenu) čija najvažnija „trojka” joj je donela vođstvo od 72:69, te na američkom „plejmejkeru” Džerelu Blesingejmu koji je na parketu proveo svih 40 minuta. Osim u delu uvodne četvrtine kada su grešili u dodavanjima kroz „reket”, „cibosi” su diktirali tempo u prvom poluvremenu. Drugu četvrtinu, jedinu koju su i dobili, počeli su sekvencom od 12:0.

„Čestitam Ciboni na zasluženoj pobedi. Mi smo imali dosta oscilacija.    Bilo je i dobrih momenata, veliki deo ekipe je dao maksimum”, rekao je trener Partizana Duško Vujošević koji je dobio dve tehničke greške zaredom zbog prigovora i ulaska u teren.

Slaven Rimac, prvi stručnjak Cibone koja je imala podršku pune dvorane (mnogi sa ulaznicama ostali napolju, kada je policija zatvorila kapije):

„Nismo uspeli da smirimo strasti kada smo poveli sa većom razlikom. Poremetile su nas neke lične greške, a još jednom se potvrdilo da se Partizan bori do kraja”.

Dvorana: „Dražen Petrović”. Gledalaca: 5.200. Sudije: Boltauzer, Javor, Petek.

Cibona: Planinić 12, Blesingejm 15 (tri „trojke”), Demo, Šarić 22 (1), Rozić 21 (3), Jagodić-Kuridža 3, Junaković, Mavra, Arapović, Siriščević 7 (1), Gabrić.

Partizan NIS: Aranitović, Lovernj 14 (2), Dalo 2, Milutinov, Bogdanović 32 (3), Gagić 6, Musli 5, Šalić, Andrić 3 (1), Kinzi 14, Bezbradica.

R.S.

objavljeno: 04.02.2014
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnički bez plena u Subotici

Izvor: KGsport.info, 05.Feb.2014

U odloženom meču 17. kola Prve A lige, košarkašice Radničkog poražene su u Subotici od ekipe Spartaka rezultatom 73:63, po četvrtinama 23:10, 18:23, 20:14, 12:16.. Domaćin je silovito krenuo i već posle pet minuta stekao dvocifrenu prednost – 12:2. Kragujevčanke su uspele da tri minuta pre...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.