Poraz Partizana, ništa od 1/4finala

Izvor: B92, 28.Mar.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Partizana, ništa od 1/4finala

Košarkaši Partizana poraženi su sa 84:73 na gostovanju Lokomotivi Kubanj u Krasnodaru u okviru 12. kola grupe F Top16 faze Evrolige.

Crno-belima' je to deveti poraz u drugoj fazi elitnog takmičenja, posle kojeg su definitivno ostali bez šansi za plasman u četvrtfinale.

S druge strane, Lokomotiva je došla do šeste pobede i u poslednja dva kola će se boriti za mesto među osam najboljih timova Starog kontinenta'.

Najbolji u redovima Partizana bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << David Bertans sa 20 poena, a jedini igrač uz njega među ‘crno-belima’ sa dvocifrenim učinkom bio je Saša Pavlović sa 13 poena. Bogdan Bogdanović dodao je devet poena, dok su po osam upisali Milenko Tepić i Žofri Lovernj, koji je imao i sedam skokova.

Pobednički tim predvodio je Derik Braun sa 18 poena, pet skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Sjajan je bio Valerij Lohodej sa 15 poena, uz šut za tri poena 5/7, dok je Simas Jasaitis imao 13 poena i sedam skokova. Zapažen je bio i Ričard Hendriks sa 12 poena.

Lokomotiva je vodila od početka do kraja meča i zasluženo je došla do trijumfa. Partizan je na trenutke uspeo da joj pripreti, do poluvremena je bio i ravnopravni protivnik, ali je domaći tim posle odmora prelomio utakmicu posebno zahvaljujući odličnom šutu za dva poena.

U narednom kolu, sledećeg petka, šampion Srbije dočekuje Žalgiris u beogradskoj “Kombank arena”, dok Lokomotiva gostuje Realu.

Tok meča:

Partizan se izborio za prvi napad, a dve prilike da 'crno-bele' dovede u vođstvo na startu nije iskoristio Lovernj, a posle promašaja Pavlovića za tri poena, Hendriks je doneo domaćem timu prednost 4:0. Tamo gde je Hendriks stao nastavio je Braun, a seriju Lokomotive od 8:0 prekinuo je tek Bogdanović sa distance u petom minutu meča.

Do polovine prve četvrtine košarkaši Partizana su imali samo jedan ubačeni šut od sedam, a Lokomotiva se posle trojke Simona odvojila na 13:2. 'Crno-beli' su se posle tajm-auta malo probudili, posle polaganja Milutinova i trojke Bertansa primakli su se na 14:7, a taj jedan poen za Lokomotivu postigao je Braun. Usledili su veoma konfuzni napadi na obe strane, vise od dva i po minuta nije viđen nijedan koš, da bi Tepić sa bacanja i Bertans primakli na četiri razlike (14:10). Seriju Partizana od 6:0 prekinuo je Marić, koji je bio precizan sa linije penala za 16:10, a tim rezultatom otišlo se na prvi odmor.

Partizan je konfuzno ušao u drugu četvrtinu, što je Lokomotiva iskoristila i dvema trojkama Lihodeja i zakucavanjem Brauna otišla na 24:10 u 12. minutu. Seriju domaćeg tima trojkom iz driblinga prekinuo je Bertans, ali je Vilijams uzvratio na isti način. Od tada Partizan je uspeo da se primakne na manje od deset poena posebno zahvaljujući Bogdanoviću i Pavloviću (29:22).

Mini seriju gostiju prekinuo je Hendriks, ali su se 'crno-beli' odlično držali posebno zahvaljujući dobroj igri u odbrani i raspoloženim Bogdanoviću i Lovernju. Musli je bio taj koji je primakao Partizan na minus tri (31:28), da bi Hendriks, Jasaitis i Braun onemogućili 'crno-belima' da se potpuno približe i Lokomotivi doneli plus osam na poluvremenu. Domaćem timu je pomoglo i to što je Gagić za sedam i po minuta na terenu imao već četiri izgubljene lopte.

U drugo poluvreme bolje su ušli košarkaši Partizana, serijom od 5:0 Saše Pavlovića za 38:35, ali ju je u trećem minutu trojkom prekinuo Lihodej. Seriju je nastavio Kalnijetis, da bi Lihodej novom trojkom odveo Lokomotivu na 46:35, a potom Braun na plus 13, što je nateralo Vujoševića da traži tajm-aut. To nije uticalo na košarkaše Lokomotive, pošto je Lihodej postigao novu trojku i seriju domaćeg tima nastavio do 13:0, a taj niz je sa slobodnih bacanja tek u šestom minutu prekinuo Tepić sa slobodnih bacanja (51:37).

Lokomotiva je nastavila sa dobrom igrom kako u napadu, tako i u odbrani, pa je bez problema održavala dvocifrenu prednost. Bertans je pošto je primakao Partizan na 54:39 zatražio izmenu i odmah je umesto njega u igru ušao Andrić. Jasaitis se u tim trenucima posebno isticao u domaćem timu, a još jednom trojkom doneo mu je do tada maksimalnih 18 poena razlike (59:41). Do kraja tog perioda igre Lokomotiva je zadržala tu prednost (63:45)

Sa po jednim pogođenim slobodnim bacanjem u prvih minut i po poslednje četvrtine, Ponkrašov i Marić su Lokomotivi doneli plus 20 (65:45). Australijski košarkaš je zakucavanjem odveo domaći tim na 67:47, a potom su igrači Partizana nekoliko puta, posebno zahvaljujući Pavloviću i Bertansu uspeli da smanje zaostatak na ispod 20 poena.

Taman kada se Partizan primakao na 15 poena razlike, Bertansu je dosuđena namerna lična greška, Hendriks je oba puta bio precizan, a Jasaitis je posle promašene trojke uhvatio loptu i polaganjem doneo Lokomotivi 78:59. Partizan je zaigrao koncentrisanije u poslednjih nekoliko minuta i preko Lovernja, Tepića i Gagića razliku spustio na 13 poena (80:67) pred poslednja dva minuta.

Do kraja utakmice, Lokomotiva je održala dvocifrenu prednost, a došlo je i do zanimljive situacije, kada su se sudije poslužile snimkom da bi utvrdile čija je lopta posle Marićevog promašaja sa slobodnih bacanja 13 sekundi pre kraja meča. Sudija je dodelio loptu domaćem timu, koji se nije najbolje snašao, a Andrić je smanjio na 11 razlike posle faula nad njim i tako postavio konačan rezultat utakmice.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Lokomotiva - Partizan NIS 84:73 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 28.Mar.2014

Košarkaši Lokomotive i Partizana igraju meč 12. kola Top 16 faze Evrolige u Krasnodaru koji ćete moći da pratite u tekstualnom prenosu na našem portalu.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.